AfterDawn logo

Amazon julkaisi Echo -apurin, laite joka kuuntelee huonetta jatkuvasti

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Amazon otti varsin erikoisen sivuaskeleen pilvipalveluiden saralla ja julkaisi Echo-nimisen "henkilökohtaisen avustajan".

Tuote muistuttaa vahvasti Applen Siriä ja Microsoftin Cortanaa, eli se on äänellä toimiva avustaja, joka osaa vastailla kysymyksiin, joita sille esitetään. Erikoisuus tuleekin apurin toimintatavasta -- kyseessä ei ole laisinkaan kännykkään asennettava sovellus, vaan seitsemän mikrofonia sisältävä pilveen kytkeytyvä kaiutin. Tarkkuusmikrofonit tarkkailevat jatkuvasti ympärillä olevaa huonetta ja kuuntelevat, esitetäänkö sille kysymyksiä paikallaolijoiden toimesta. Jos se havaitsee kysymyksen, se vastaa siihen.

Laitetta ei ole tarkoitus sammuttaa lainkaan, eikä erikseen aktivoida kysymyksien vastaustilaan, vaan se tarkkailee passiivisesti kaikkea keskustelua ja vastaa, kun "ymmärtää", että sille esitetään kysymys. Amazonin mukaan laite osaa havaita kysymykset, vaikka huoneessa soisi musiikkia.


Echoa voi käyttää myös tavanomaisena Bluetooth-kaiuttimena, joka osaa toistaa Spotifysta, iTunesista tai Pandorasta musiikkia, kun puhelin tai tabletti yhdistetään siihen.

Foliohatuillehan kyseessä on NSA:n salaliitto, jossa kaikki kodin äänet välitetään valtiollisen tiedustelupalvelun läpiskannattavaksi. Muille kyseessä on 99 dollaria (Amazon Primen jäsenille, muille $199) maksava leikkikalu, joka voi muuttaa hyvinkin paljon arkielämäämme. Luonnollisestikin laite tukee tällä hetkellä ainoastaan (amerikan-) englanninkielisiä komentoja ja osaa hakea tietoa ainoastaan englanniksi.

Amazon toivonee, että Echosta ei tule samanlaista hutilaukausta kuin hiljattain flopanneesta Amazonin Fire Phonesta.

1 KOMMENTTI

ProfaneX1/1

https://www.youtube.com/watch?v=GijLoiVkmYI
Tässä versio josta pieni lapsi sisälläni nautti enemmän.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT