AfterDawn logo

Google tuo Androidin televisioon: Nexus Player

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Tämän päivän odotetuimmat Nexus-julkistukset olivat kiistatta Nexus 6 sekä Nexus 9, mutta Googlen salaisuuksien joukosta löytyi myös uusi Android TV -pohjainen medialaite: Nexus Player.

Noin sata dollaria maksava Nexus Player on käytännössä suora vastine Apple TV:lle, Rokulle sekä lukuisille muille pienille medialaitteille, joiden avulla televisiosta voi katsella verkkopalveluiden tarjoamia sisältöjä. Intelin neliytimisellä ja 1,8 gigahertsin kellotaajuudella toimivalla Atom-suorittimella varustetulla Playerillä voi videoiden katselun lisäksi pelata mobiipelejä, joita voi ohjata erikseen myytävän peliohjaimen avulla.

Playeristä löytyy vain kahdeksan gigatavua tallennustilaa, joten ylettömän paljon dataa siihen ei pysty taltioimaan. Ajatuksena lieneekin, että sitä käytettäisiin lähinnä pilvipalveluiden sekä suoratoistopalveluiden, kuten Netflixin ja YouTuben, käyttöön.

1 KOMMENTTI

Bodomed1/1

Ihan hieno idea esimerkiksi tykin jatkeeksi tai vanhan ison telkkarin kanssa, jos ei oo tarvetta hommata uutta muuten kun smart ominaisuuden takia. Tuohon varmaan saa sen 100gb google drive:n pariks vuodeksi kaupanpäälle? Ainakin noissa chromebox.eissa on ollut sellasta mallia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT