AfterDawn logo

VAIOlta ensimmäinen oma prototyyppi, tabletti taiteilijoille

Matti Robinson Matti Robinson

VAIO on tuttu monille Sonyn omistamana tavaramerkkinä ja kannettavia tietokoneita sisältävänä brändinä. Tänä vuonna Sony kuitenkin myi PC-toimintansa ja sen mukana VAIO-tuoteperheen japanilaisfirmalle. Näin syntyi erillinen VAIO, joka nyt tuomassa ensimmäisen oman laitteensa markkinoille, kertoo WSJ.

Yhtiö myy edelleen Sonyn suunnittelemia laitteita, mutta nyt täysin omaa kehitystä oleva hybridilaite on näkemässä päivänvalon. Toistaseksi laitetta pidetään edelleen prototyyppinä, mutta lopullista laitetta voidaan odottaa jo ensi vuoden toukokuussa. Valitettavasti alkuun vain Japanissa.

VAIOn laite on käytännösä tabletti, johon langattomasti yhdistyy vaikkapa näppäimistö ja hiiri. Sitä voidaan pitää myös eräänlaisena hybridikannettavana. Ohjainlaitteista se tukee myös stylusta ja promokuvien perusteella VAIO tähtääkin esimerkiksi kuvankäsittelyn ammattilaisten valinnaksi.

Laitteessa on 12,3 tuuman kosketusnäyttö, jonka 3:2-kuvasuhteen näytön resoluutio on 2,560 x 1,704. Suorittimina on todennäköisesti eritasoisia Intelin Haswelleja. Hintaa Surface Prota muistuttavalla laitteella tulee olemaan vähintään 200 000 jeniä (n. 1450 euroa).

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT