AfterDawn logo

BitTorrentin yksityisyyttä kunnioittava pikaviestin avattiin julkiseen käyttöön

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

BitTorrent on avannut kehitteillä olevan Bleep-viestintäpalvelun julkiseen alfa-testaukseen. Sovelluksen voi ladata Windowsille, OS X:lle sekä Androidille.

Post-snowdenilaiselle ajalle tyypilliseen tapaan Bleepin kehutaan kunnioittavan käyttäjän yksityisyyttä, eikä ystävien kanssa käydyt keskustelut pääse kolmikirjaimisten virastojen tietoon. Sovellusta voi käyttää halutessaan puhelinnumero- tai sähköpostitunnistuksen kautta tai incognito-tilassa, jossa käyttäjän ei tarvitse luovuttaa lainkaan yksilöiviä tietoja itsestään.

Ohjelmalla voi lähettää pikaviestejä sekä käydä VoIP-puheluita toisten bleepaajien kanssa. Yhteystiedot voi hakea halutessaan Googlelle tallennetuista kontaktiluetteloista ja ystäviä voi kutsua palvelun pariin esimerkiksi sähköpostitse.

BitTorrentin mukaan Bleepin kautta lähetetyt viestit on salattu koko niiden kulkureitin ajan ja ne taltioidaan vain paikallisesti. Keskusteluista ei jää jälkiä kun viestit on poistettu laitteesta. Bleep toimii P2P-logiikalla, eli palvelu ei toimi keskitetyn palvelinratkaisun varassa, vaan se on hajautettu.


Bleepin voi ladata Windowsille ja OS X:lle täältä ja Android-sovellus löytyy Google Playstä.

2 KOMMENTTIA

coocie981/2

Minun piti testata tätä, mutta homma kusi Visual Studion ja erikoisten fonttien erimielisyyteen. Virhe esti sovelluksen käynnistymisen. En sitten jaksanut troubleshootata tuota loppuun kun noita fontteja on aikoinaan tullut asennettua aivan pirusti ja erikoismerkkien poisto rekisteristä ei suoraan korjannut ongelmaa.

Jos joku on korjannut tuon onnistuneesti niin vinkkejä, kiitos.

Lumikki2/2

Jotenkin otti korvaan tuo, "Yhteystiedot voi hakea halutessaan Googlelle tallennetuista kontaktiluetteloista". Koska jos haet jotain "palvelusta" niin se palvelu tietää kehen olet yhteydessä, vaikka ei varsinaiseen sisältöön pääsekkään käsiksi. Ihan varmasti se kolmikirjaiminen taho saa nuo tiedot itselleen eli kuka on kehenkin yhteydessä, jos käyttää Googlea kontaktien hakuun.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT