AfterDawn logo

Facebook selittelee Messenger-sovelluksensa "SMS-urkintaa"

Matti Robinson Matti Robinson
7 kommenttia

Facebook on aiheuttanut viimeisimmillä toimillaan pientä joukkoinhoa tai ainakin ihmetystä. Monen Facebook-käyttäjän järkeen ei käy, että mobiilissa Facebook-sovellus ei enää osaa pikaviestejä – tätä varten tarvitaan erillinen Messenger-sovellus. Myös Messengerin kummalliset vaatimukset ihmetyttävat, joihin Facebook on nyt vastannut.

Messenger-sovellus pyytää Androidille asentaessa lupaa käyttää erilaisia puhelimen toimintoja. Näihin lukeutuvat esimerkiksi kamera, GPS sekä mikki. Näiden toiminta onkin selvää, sillä pitäähän jotenkin sovelluksessa käytetty paikkatieto, kuvat ja äänitallenteet saada aikaiseksi. Ihmetystä on kuitenkin aiheuttanut SMS-viestien luku/kirjoitus/lähetysoikeus, joka ei suoranaisesti liity Messenger-sovelluksen avulla tehtyyn viestintään.

Facebook selittää asiaa virallisella palstalla, että puhelinnumeron lisättäessä sovellukseen tarkastaa sovellus automaattisesti puhelimeen lähetetyn tekstiviestin sisällöstä vahvistuskoodin. Hieman helpommaksihan se tekee tilin vahvistamisen, mutta samalla pyydetään lupa melko vähäpätöisin syin. Muillekin toiminnoille on selitys, kuten pääsyllä numeroihin ja kontakteihin.


Oma osansa sopassa on Androidin vakioilmoituksella, joka ei anna mahdollisuutta muokata kuvauksia. Ilmoitus saattaakin siis vaikuttaa pelottavammalta kuin oikeasti on. Ei ole kuitenkaan yksityisyydelle hyvästä jos lupia antaa jatkuvasti vähäpätöisillä syillä. Siispä keskustelu sovellusten pyytämistä valtuuksista on aina tervetullutta.

7 KOMMENTTIA

BaldAngel1/7

ainahan kaikki android ohjelmat vaatii kaikki luvat, vaikka niille ei mitään järkevää selitystä löytyisikään

Jukopliut2/7

Muistaakseni jo ihan perus fb-appikin vaati pääsyn sms-viesteihin aikoinaan kun sen asensin.

JoniS3/7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jukopliut:

Muistaakseni jo ihan perus fb-appikin vaati pääsyn sms-viesteihin aikoinaan kun sen asensin.

Varmaan ihan siitä syystä, että jos se on asennettuna ja lähetät normi tekstarin niin facebook app lukee yhteystiedon kelle sen lähetit...

Legitti4/7

Ketä kiinnostaa.

user_org (vahvistamaton)5/7

Lainaus:

Ei ole kuitenkaan yksityisyydelle hyvästä jos lupia antaa jatkuvasti vähäpätöisillä syillä.


Selainkäytössä mm m-puhelinvertailu ja dawn kyselee paikkatietoa ja ei kuvausta mihin ja miten niitä käytetään.

sairasta.. (vahvistamaton)6/7

" Näiden toiminta onkin selvää, sillä pitäähän jotenkin sovelluksessa käytetty paikkatieto, kuvat ja äänitallenteet saada aikaiseksi."

Mihin hel***ttiin käyttäjät ikimaailmassa tarvitsisivat paikkatietoja chattisovelluksessa - silkkaa vakoilua!

user_org (vahvistamaton)7/7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sairasta..:


Mihin hel***ttiin käyttäjät ikimaailmassa tarvitsisivat paikkatietoja chattisovelluksessa - silkkaa vakoilua!


mm. paikkatiedon kertomiseen toiselle, ollut perus ominaisuus osassa IM sovelluksia jo pitkään. ja osa sitä käyttää vain käyttäjän pyytäessä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT