AfterDawn logo

Yhdysvaltojen elokuvateollisuus yrittää estää "piraattien Netflixin" kehityksen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Yhdysvaltalaisen elokuvateollisuuden etuja ajava MPAA on saanut poistatettua parin Popcorn Time -sovelluksen haaran GitHubista. Sekä Popcorn Timen että Time4Popcornin projektisivut suljettiin GitHubissa MPAA:n lähettämän DMCA-kirjelmän seurauksena.

Sovellusten ydinajatus on mahdollistaa torrent-verkossa jaettavien elokuvatiedostojen katselu yhtä vaivattomasti kuin Netflixilläkin. Tämän takia sovellukset ovat saaneet liikanimen "piraattien Netflix". Koska sovellusten kautta pystyy katsomaan luvattomasti jaossa olevia yhdysvaltalaisen elokuvateollisuuden hedelmiä, ryhtyi MPAA toimiin ohjelmien jakelun estämiseksi.

Popcorn Time (GitHubissa: "popcorn-official") ja Time4Popcorn ovat molemmat alkuperäisen Popcorn Time -sovelluksen ("popcorn-time") kehityksen loppumisen seurauksena syntyneitä haaroja (fork) . Vaikka alkuperäisen Popcorn Timen kehitys lopetettiin pian sen julkaisun jälkeen, on se edelleen saatavilla GitHubin kautta, eikä MPAA vaatinut sen jakelun estämistä.


Sovellusten asennuspaketit voi edelleen ladata ohjelmien virallisten nettisivujen kautta.

5 KOMMENTTIA

Bodomed1/5

Tekisivät sitten laillisen ja maksullisen vastaavan ohjelman jossa olis oikeasti jotain katsottavaa. Tuolla Popcorn timessä. Oli huomattavasti parempi tarjonta, kun yhdessäkään streaming palvelussa tällä hetkellä.

kolmis2/5

Tuo jatkuva rimpuilu alkaa hieman huvittaa, koska kuten monet aikaisemmatkin estoyritykset on tämäkin tuleva epäonnistumaan jo pelkästään internetin perusluonteen ja ihmisten asiaan suhtautumisen vuoksi.

Lumikki3/5

Liiketalous estää ja mahdollistaa monia asioita. Yleensä rahan ahneus, yksinoikeudet ja kilpailun estäminen estävät asioita. Kun taas raha, yhteiset standardit ja kilpailu mahdollistaa asioita. Kun maailma on muuttumassa yhä itsekkäämäksi ja ahneemmaksi niin tällöin liiketalous estää monien hyvien tuotteiden ja palveluiden kehittymisen.

Koska kyse ei ole enää hyvien asioiden tuottamisessa vaan siinä miten saa mahdollisimman tehokkaasti huijattua itselleen paljon rahaa. Rahasta on tullut uusi palvonnan kohde. Ikävintä siinä on että se aiheuttaa eriarvoisuutta, huonoja tuotteita ja palveluja ihmiskunnalle. Koska asian perusta on itsekäs ja ahne. Itsekästä rikkauta saa aikaiseksi vain tuottamalla ympärilleen köyhyyttä. Koska raha jonka saa on aina joltain pois.

Joten ongelma ei ole teknisesti se että ei voisi tehdä laillisia hyviä tuoteita ja palveluita, halu vain puuttuu johtuen itsekkäästä ahneudesta. Vaikka ei ole hyvä asia että laittomasti tuotetaan asioita jotka hyödyntää toisten työtä niin toisaalta se että laillinen puoli ei edes halua tuottaa hyvä asioita johtuen omasta itsekkäästä ahneudesta, ei oikeastaan ole sen parempi asia. Kehitystä voi tukea rahalla, mutta rahan ahneus voi myös olla kehityksen tukkona.

olegbelov4/5

Jaahas, loputon taistelu Internetin sulkemiseksi jatkuu. Verorahaa palaa kilokaupalla polttouunissa.

horgh5/5

Kyllä sietää GidHubin hävetä kun kieli on mafian anaalissa ja poistetaan softaa niiden pyynnöstä. Selkärankaa kiitos!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT