AfterDawn logo

Aerosmith tienasi Guitar Herolla enemmän kuin yhdelläkään albumilla

Sami Koivunen Sami Koivunen

Peliyhtiö Activisionin toimitusjohtaja Bobby Kotickin mukaan legendaarinen rock-bändi Aerosmith tienasi Guitar Hero: Aerosmith -pelillä enemmän kuin yhdelläkään yksittäisellä albumilla.

Asiasta uutisoi Gizmondo, joka kaivoi esiin viime päivinä eri medioissa pinnalla olleen PC Magin artikkelin vuodelta 2008 muistuttamaan musiikkiteollisuuden muuttuneesta luonteesta viimeisen vuosikymmenen aikana.

PC Magin artikkelissa Activision-pomo Kotick kertoi Guitar Heron Aerosmith-version tuottaneen "paljon enemmän tuloja kuin mikään Aerosmith-albumi koskaan". Peliin osallistumisen kerrotaan vaikuttaneen lisäksi suuresti yhtyeen tuotemyyntiin, konserttimyyntiin ja uuden sopimuksen syntymiseen. Yhtye sai luonnosesti myös mittavat korvaukset lisenssointisopimuksesta Activisionin kanssa ja huomio näkyi myös yhtyeen vanhempien albumien kasvaneena myyntinä.


Gizmondon Matt Novakin mukaan tieto ei ollut yllättävä, sillä Aerosmithin kaltaiset bändit ovat bisnesperspektiivistä katsottuna olleet aina enemmän "t-paitojen myyjiä kuin levyjen myyjiä" ja bändit ovat fyysisten levykopioiden kulta-aikoinakin tehneet yleensä enemmän rahaa live-esiintymisillä ja kauppatavaroilla kuin itse albumeilla.

Vuonna 2008 julkaistua Guitar Hero: Aerosmith -peliä myytiin jo avausviikolla 567 000 kappaletta. Tähän päivään mennessä peliä on myyty yli neljä miljoonaa kappaletta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT