Elektroniikan kokoonpano automatisoituu: Foxbottien testaus loppusuoralla

Elektroniikan kokoonpano automatisoituu: Foxbottien testaus loppusuoralla
Maailman suurin kulutuselektroniikan sopimusvalmistaja Hon Hai on loppusuoralla niin sanottujen Foxbot-robottien testauksessa, uutisoi taiwanilainen ITHome-sivusto Hon Hain yhtiökokouksessa kerrottuihin tietoihin perustuen. Robottien avulla yhtiö pystyy korvaamaan ihmisiä laitteiden kokoonpanossa.

Hon Hai kertoi robottihaaveistaan jo vuonna 2011. Alkuperäisen suunnitelman mukaan yhtiöllä piti olla tänä vuonna lähes yhtä paljon robotteja kuin sillä on nyt palkattua työvoimaakin, eli noin miljoona kappaletta. Hon Hain tuotannon automatisointi on kuitenkin edennyt odotettua hitaammin. Tällä hetkellä ei tiedetä tarkkaan, paljonko Hon Hailla on robotteja, mutta niillä on korvattu ihmisiä tietyissä kokoonpanovaiheissa.Tärkein syy robottien hankintaan on tietysti niillä saavutettava alhaisempi kulurakenne. Toissijaisena hyötynä on se, ettei robottien työolosuhteista saada revittyä yhtä suuria kohuja kuin jos kokoonpanossa työskentelee ihmisiä.

Uutisen uskottavuuden arvioinnissa kannattaa huomata, että Hon Hain yhtiökokous pidettiin jo kaksi viikkoa sitten 25. kesäkuuta. Isojen kiinalaismedioiden olisi luullut uutisoineen aiheesta jo aiemmin. IT Homen mukaan yksi robotti maksaa noin 20 000–25 000 dollaria ja se pystyy valmistamaan vuoden aikana yhteensä 30 000 laitetta.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 8. heinäkuuta, 2014 14:06
Tägit
Foxconn Hon Hai Foxbot
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 4 kommenttia
 • tataka

  Robotisaatio tulee kiihtymään ja muutamien kymmenien vuosien kuluttua työttömiä on paljon enemmän kuin nyt, itse toivon ettei tule sotaa vaan pääomia verotettaisiin progressiivisesti ja agressiivisesti sekä myös varallisuutta niin kasvavat työttömien massat pysyvät tyytyväisinä kun sosiaaliturvaa ja hyvinvointipalveluja lisätään eikä työttömiä syyllistetä.

  Ideaalissa yhteiskunnassa robotisaatio olisi pelkästään positiivinen uutinen kaikille:työn määrää per työntekijä voisi vähentää ja olisi ihmisillä enemmän vapaa aikaa perheelle ja harrastuksille, tosin nykyisessä kapitalistisessa tosi huono kun porukkaa joutuu työttömäksi ja sosiaali ja terveyspalveluja ei lisätä vaan leikataan(siis suomessa) ja robotisaation hyvät puolet keräävät pieni rikas eliitti rikastuessaan lisää vain kansan hyvinvoinnin kustannuksella.

  8.7.2014 17:32 #1

 • teme565

  Lainaus: Robotisaatio tulee kiihtymään ja muutamien kymmenien vuosien kuluttua työttömiä on paljon enemmän kuin nyt...
  Jos näin on, niin aika äkkiä loppuu myös tuollaisten robottitehtaiden toiminta. Kellekäs ne sitä kulutuselektroniikkaa valmistaa, jos kellään ei ole vara niitä laitteita ostaa?

  Jos työ loppuisi maailmasta tekemällä, niin kai se olisi tässä viimeisen 200 000 vuoden aikana jo loppunut. Wikipediasta lunttasin että nykyihminen (Homo Sapiens) kehittyi 200 000 vuotta sitten.

  EDIT: Tuossa ihan hyvä pari päivää vanha aiheeseen liittyvä kirjoitus
  http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-elam...et/20149428/139

  EDIT2:
  Heh, välimalli ennen itsenäistä robottia.
  http://www.tekniikkatalous.fi/innovaati...tikatta/a997157

  8.7.2014 20:26 #2

 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka: Robotisaatio tulee kiihtymään ...
  Kirjoitus 80 luvulta ?

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka: ja muutamien kymmenien vuosien kuluttua työttömiä on paljon enemmän kuin nyt,
  Työllisten määrä on kasvanut kivaan robottirynnistyksen aikana :-)


  Uutisen robotti-innovaatio jäi vähän epäselväksi, firmahan on ennemminkin tunnettu siitä että on korvannut halvalla työvoimalla robotit :-(

  9.7.2014 09:40 #3

 • TuPP3

  Onko nämä siis Pick&Place robotteja, vai jotain uutta teknologiaa?

  19.7.2014 09:43 #4

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud