AfterDawn logo

OUYA yrittää "kaikenkattavalla" mallilla: 800 Android-peliä, 60 dollaria

Matti Robinson Matti Robinson

OUYA on esitellyt markkinoille vuosimaksullisen mallin, jolla pääsee nauttimaan "kaikista" konsolin peleistä ilmaiseksi, kertoo Gamasutra. Palvelu on tällä hetkellä loppuunmyyty, mutta OUYA aikoo laajentaa palvelun saatavuutta.

Konsolin julkaisun viivästymiset, heikot arviot laitteesta ja järjettömän vaativa kilpailuasetelma ovat asettaneet OUYAlle haasteensa. Nyt tarkoituksena on taklata uuteen markkinarakoon.

Esimerkiksi PlayStation Plus -palvelun tyylisesti OUYAlta on tullut uusi vuosimaksullinen All Access Pass, jolla pääsee käsiksi koko pelikatalogiin ilmaiseksi. Toisin kuin kilpailijoilla, OUYA tarjoaa kaikkia pelejään ilmaiseksi. Sonyllä tarjolla on vain muutama peli kerrallaan. Tosin aivan kaikkea ei OUYAkaan tarjoa, kun pieni printti on luettu.


Pelejen hinta kyllä muuttuu nollaan euroon, mutta tämä vaatii, että pelin hinta on alle 30 dollaria. Android-pelaamisen yksi kulmakivistä on niin kutsutut in-game-ostokset, näitä pelin sisäisiä ostoksia OUYAn All Access Pass ei kata.

Ajatus on jalo – yhden PlayStation tai Xbox -pelin hinnalla saa 800 OUYA-peliä – mutta kuinka moni on valmis maksamaan heikkotasoisemmasta peliviihteestä 60 dollaria vuodessa? Toivoa kuitenkin sopii, että OUYA saa palvelulla uutta nostetta toimintaansa ja kiinnostus isojen pelureidenkin kesken lisääntyy.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT