AfterDawn logo

Scribblen mustekynä tekee muut värikynät tarpeettomiksi

Juha Tuppi Juha Tuppi
3 kommenttia

Useampaa väriä sisältäviä mustekyniä on nähty maailman sivu, mutta harvasta niistä löytyy prosessori, gigatavu tallennuskapasiteettia ja oma akku.

Scribblen kehittäjätiimissä on taidettu tuumia, että kun kerran teknologia kehittyy, mikseivät mustekynätkin. Scribblen kehittämä laite on mustekynä, jolla voidaan skannata mikä tahansa väri, minkä jälkeen kynä pystyy tuottamaan kyseisen väristä mustetta. Teknologia perustuu 16-bittiseen RGB-värisensoriin, joka tunnistaa värin, sekä viiteen mustesäiliöön, joita yhdistelemällä laite koostaa halutunväristä mustetta.

Laitteesta löytyy ARM 9 -prosessori, gigatavu tallennuskapasiteettia, ladattava litiumioniakku, micro-USB-portti sekä Bluetooth 4.0 -tuki. Laitteen kehutaan kykenevän tallentamaan 100 000 väriä sekä sekoittamaan 16 miljoonaa värisävyä. Lisäksi käytetyt värisävyt voidaan tallentaa kynän mukana tulevaan sovellukseen helppoa uudelleenkäyttöä varten.

Kynästä on myös tarjolla stylusmalli mobiililaitteille, joka toimii samoin kuin mustetta käyttävä isoveljensä, mutta digitaalisessa muodossa. Stylusta voidaan siis käyttää esimerkiksi tabletin kanssa eri värien tuomiseen laitetta tukeviin sovelluksiin. Molemmista malleista on tarjolla kuusi värivaihtoehtoa ja ne ovat yhteensopivia iOS-, Android- ja Windows Phone -laitteiden kanssa.


Scribble-kynien on tarkoitus tulla pian ennakkotilattavaksi Kickstarter-sivustolle. Musteversion hinnaksi ilmoitetaan 149,95 dollaria ja stylukselle 79,95 dollaria. Aikaisille tilaajille luvataan rajoitetun ajan voimassa oleva 20% alennus tuotteen hinnasta.

3 KOMMENTTIA

Boss931/3

No on kyllä aika rouhea hinta mustekynästä, vaikka hieman kehittyneempi onkin. Muistelenko väärin, vai olikos tästä juttua jo aikoja sitten?

WereCatf2/3

5 eri mustesäiliötä, plus kaikki se elektroniikka? Ei liene värit kauaa kestä niin pienillä säiliöillä..

Lumikki3/3

Pitäisi kirjoittaa jotain mutta kun akku on taas tyhjä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT