AfterDawn logo

Applen uusi palvelu haastaa Dropboxin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

OS X 10.10 Yosemiten ja iOS 8:n julkistuksen yhteydessä Apple puhui eilisessä tilaisuudessa paljon uudesta iCloud Drive -palvelusta, jonka avulla yhtiön on tarkoitus haastaa Dropbox ja muut vastaavat. Aiemmin iCloud rajoittui paljolti tiedostojen synkronointiin eri laitteiden välillä, mutta iCloud Driven myötä palvelu muuttuu täysiveriseksi pilvitallennusalustaksi.

ICloud Drive toimii niin kuin sen voisi olettaakin toimivan, eli periaatteet eivät poikkea muista kilpalevista palveluista. Pilveen voi tallentaa mitä tahansa tiedostoja ja uusia kansioita. Tiedostojen aukaiseminenkin onnistuu Applen laitteilla ja Windows-tietokoneilla millä tahansa ohjelmalla, kunhan niistä vain löytyy tuki tiedostotyypeille.

Pilvitallennuspalvelun julkistamisen yhteydessä Apple päivitti tallennustilan hinnoittelunsa vastaamaan nykyistä markkinatilannetta. Viiden gigatavun tilan saa jatkossakin ilmaiseksi, mutta 20 gigatavusta joutuu enää pulittamaan 0,99 dollaria kuukaudessa (11,88 dollaria vuodessa) ja 200 gigatavusta 3,99 dollaria kuukaudessa (47,88 dollaria vuodessa). Tallennustilaa saa itselleen aina teratavuun saakka.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT