AfterDawn logo

Microsoft tarjoaa korvauksia Xbox Live -kultajäsenyyden hankkineille

Juha Tuppi Juha Tuppi

Microsoft ilmoitti eilen, ettei viihdepalveluiden ja -sovellusten käyttö Xbox-pelikonsoleilla enää vaadi kesäkuun alusta alkaen Xbox Live -kultajäsenyyttä. Tämä aiheutti närää käyttäjissä, jotka olivat hankkineet maksullisen jäsenyyden juuri kyseisten palvelujen takia.

Microsoft on nyt kuitenkin luvannut tulla käyttäjiä asiassa vastaan korvausten muodossa. Tilausten kokonaishintaa ei korvata, koska käyttäjät ovat kerenneet saada rahalleen vastinetta, mutta he voivat anoa korvauksia tilauksen jäljellä olevasta ajasta. Tällöin käyttäjän on mahdollista saada korvaus Xbox Live -kultajäsenyyden hinnasta esimerkiksi kesäkuusta vuoden loppuun saakka. Korvausmahdollisuus koskee sekä Xbox 360- että Xbox One -konsolien käyttäjiä.

Korvausten saaminen edellyttää kultajäsenyyden perumista ja korvausanomuksen jättämistä Microsoftin Xbox-tukeen. Ilmais- ja kokeilujäsenyyksiä ei korvata. Anomuksia otetaan vastaan kesäkuun alusta alkaen, jolloin Xbox Live -palvelua koskevat uudistukset astuvat voimaan. Jäsenyyden perumiset ja korvausanomukset tulee suorittaa elokuun 31. päivään mennessä. Tämän ajankohdan jälkeen tehtyjä anomuksia ei enää huomioida. Korvausanomusten käsittelyajaksi ilmoitetaan 6-8 viikkoa.


Microsoftin selonteot aiheesta löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT