Game of Thronesin luoja käyttää edelleen yli 30 vuotta vanhaa tekstinkäsittelyohjelmaa

Game of Thronesin luoja käyttää edelleen yli 30 vuotta vanhaa tekstinkäsittelyohjelmaa
Mahtaisiko George R.R. Martinin verkkainen kirjoitustahti johtua ainakin osittain muinaisesta tekstinkäsittelyohjelmasta?

Cnet raportoi tänään A Song of Ice and Fire -romaanisarjan ja siihen perustuvan Game of Thrones -televisiosarjan isän George R.R. Martinin suorittavan luomistyönsä edelleen vanhalla DOS-käyttöjärjestelmällä varustetulla tietokoneella sekä WordStar 4.0 -tekstinkäsittelyohjelmalla, joka oli suosiossa 1980-luvulla.Tunnustus nousi otsikoihin kirjailijan vierailtua vastikään Conan O'Brienin puheohjelmassa, vaikkakin Martin paljasti suosimansa työkalut jo vuonna 2011 julkaistussa blogikirjoituksessa. Tuoreimman lausunnon perusteella kirjailija ei ole ainakaan muuttanut työskentelytapojaan viimeisen kolmen vuoden aikana.

Martin perustelee valintojaan muun muassa sillä, ettei hän välitä nykyohjelmien tarjoamista tekstinkorjauksista ja ehdotelmista: mikäli Martin haluaa kirjoittaa sanan isolla alkukirjaimella, hän kirjoittaa sen isolla alkukirjaimella, eikä tarvitse siihen avuksi automatisoitua ohjelmaa. Kuten mies itse toteaa, "osaan kyllä käyttää shift-näppäintä".

Muita etuja vanhan tietokoneen hyödyntämisessä on se, ettei sitä ole kytketty internetiin, eikä Martinin näin ollen tarvitse huolehtia hakkereista tai haittaohjelmista. Martin kertoo omistavansa myös modernin kannettavan tietokoneen, jota hän käyttää muun muassa sähköpostien lukemiseen, nettisurffailuun ja veroilmoitusten täyttämiseen.
Kirjoittaja: Juha Tuppi @ 14. toukokuuta, 2014 19:48
Tägit
Game of Thrones Conan O'Brien A Song of Ice and Fire George R.R. Martin DOS WordStar 4.0
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 13 kommenttia
  • roponen

    Pikasurffaus sanoo että Wordstar 4.0 on vuodelta 1987. Uutinenko oli suunniteltu julkaistavaksi kolmen vuoden päästä?

    14.5.2014 20:29 #1

  • _WindWaker_

    Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti roponen: Pikasurffaus sanoo että Wordstar 4.0 on vuodelta 1987. Uutinenko oli suunniteltu julkaistavaksi kolmen vuoden päästä? Tuskinpa, kaikki eivät vaan pidä pilkun viilaamisesta. : )

    Asus P8Z77-V LX/3570k@4.2ghz/Silver arrow/8GB/GTX 670 Windforce 3/Corsair TX 650w/80GB SSD/1TB & 2Tb SG Barracuda

    Razer Deathstalker/Razer Naga hex 2012/Samsung 27"&24" LED lätty/Sony SRS-D8/Siberia V2

    14.5.2014 20:35 #2

  • ArttuH5N1

    Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti roponen: Pikasurffaus sanoo että Wordstar 4.0 on vuodelta 1987. Uutinenko oli suunniteltu julkaistavaksi kolmen vuoden päästä? Wordstar-ohjelma julkaistiin 1978. Joten otsikko on periaatteessa oikeassa. Toki osuvampi olisi laskea julkaistun version iästä. Muutenhan Wordkin lasketaan yli kolmekymmentävuotiaaksi tekstinkäsittelyohjelmaksi. (Ensijulkaisu 1983)

    14.5.2014 21:56 #3

  • remix

    Toivottavasti on varmuuskopiot kunnossa.

    14.5.2014 22:03 #4

  • gooroo72 (vahvistamaton)

    Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti remix: Toivottavasti on varmuuskopiot kunnossa. Mietin ihan samaa. No, on kai siinä korppuasema. Mutta en silti tajua heppua, eihän konetta ole _pakko_ kytkeä nettiin. Saisi varmuuskopionsa edes tikulle.

    14.5.2014 23:27 #5

  • tmm68

    Saisi varmuuskopionsa edes tikulle. 
    tuskin on koneessa USB-porttia, korput on ainoa mahdollisuus jolla tietoa siirretään, mutta 1,4 megaan kyllä kirja mahtuu

    15.5.2014 00:40 #6

  • ande_saa

    Mahtuu korppuuun, mutta miettikääpä sitä, kun kaveri vie korpun kustantajalle, taitaa olla siinä vaiheessa ongelmia... Tai ainakaan kustantajaa ei hymyilytä.

    15.5.2014 05:11 #7

  • ArttuH5N1

    Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ande_saa: Mahtuu korppuuun, mutta miettikääpä sitä, kun kaveri vie korpun kustantajalle, taitaa olla siinä vaiheessa ongelmia... Tai ainakaan kustantajaa ei hymyilytä. Ja kyllä muuten hymyilyttää. Siinä vaiheessa kun tuo häiskä saa kirjansa kannettua kustantajalle, ei ole mitään väliä missä formaatissa se tulee. Aivan sama vaikka jodlaisi binäärinä, kustantaja on varmasti aivan onnessaan.

    15.5.2014 05:24 #8

  • samfin

    Ehkä olisi kuitenkin syytä päivittää vehkeitä josko sarja saisi vähän lisää potkua allensa. Aika tylsähkö ja hidastempoinen nykyään.... 😁

    15.5.2014 08:39 #9

  • user@org (vahvistamaton)

    Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1: Wordstar-ohjelma julkaistiin 1978. Joten otsikko on periaatteessa oikeassa. Seuraava otsikko sitten on varmaan kirjoitettu lähes 40 vuotiaalla tietokoneella ja töihin hurautetaan yli 80 vuotiaalla autolla.

    15.5.2014 08:45 #10

  • WereCatf

    Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samfin: Ehkä olisi kuitenkin syytä päivittää vehkeitä josko sarja saisi vähän lisää potkua allensa. Aika tylsähkö ja hidastempoinen nykyään.... 😁 Huom., Ykä Martin ei ole vastuussa siitä sarjasta. Tuo ukko kirjottaa vaan niitä kirjoja ja se on antanut sarjan ohjaajille ja käsikirjottajille aika pitkälti luvan tehdä sen kanssa aivan mitä tahtoo.

    15.5.2014 12:48 #11

  • Lumikki

    Ei kai tuolla olevan väliä millä ohjelmalla sen kirjoittaa digitaaliseen muotoon. Jos pärjää vanhalla niin miksi ostaa uutta.

    Olen myös samaa mieltä että yksi ongelmista uusissa ohjelmissa on se että ne yrittää avustaa käyttäjää. Ongelma on että yhtä paljon kuin se auttaa se myös aiheuttaa haittaa eli joutuu korjailemaan sen ohjelman tekemisiä. Tietokone kun ei pysty aina arvamaan oikein mitä se käyttäjä oikein haluaa.

    18.5.2014 14:25 #12

  • TuPP3

    Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki: Ei kai tuolla olevan väliä millä ohjelmalla sen kirjoittaa digitaaliseen muotoon. Jos pärjää vanhalla niin miksi ostaa uutta.

    Olen myös samaa mieltä että yksi ongelmista uusissa ohjelmissa on se että ne yrittää avustaa käyttäjää. Ongelma on että yhtä paljon kuin se auttaa se myös aiheuttaa haittaa eli joutuu korjailemaan sen ohjelman tekemisiä. Tietokone kun ei pysty aina arvamaan oikein mitä se käyttäjä oikein haluaa.

    En näe syytä miksei voisi käyttää esim. Wordpadia. Se ei todellakaan tee mitään omia. Sekä onhan noita eri tekstinkäsittelyohjelmia tuhansia.
    Sekä ne kaikki ominaisuudet saa pois päältä jos haluaa.
    Heppu vain haluaa olla erikoinen hipsteri ja saada sillä huomiota ja lisäarvostusta. Ei tässä muusta ole kyse.

    19.5.2014 10:12 #13

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud