AfterDawn logo

Rovio perusti LVL11-nimikkeen kokeellisten pelien julkaisua varten

Juha Tuppi Juha Tuppi

Rovio julkisti eilen uuden Retry-pelinsä "salaisen" LVL11-tuotekehitysyksikkönsä kautta. Rovion Jami Laeksen mukaan yksiköltä on luvassa lisää pelejä tulevaisuudessa.

PocketGamer.biz haastatteli vastikään Rovion Jami Laesta yhtiön uudesta LVL11-yksiköstä. Hänen mukaansa yhtiön on tarkoitus hyödyntää vasta perustettua LVL11-nimikettä erilaisten mobiilihankkeiden lähestymiseen. Uusi yksikkö sallii muun muassa kokeilut hieman hullumpienkin ideoiden ja pelimekaniikkojen suhteen. Jotain ajatusmaailmasta LVL11:n takana kertonee sekin, että sen nimi perustuu legendaarisessa Spinal Tap -parodiadokumentissa esiintyvän kuvitteellisen yhtyeen vahvistimeen, jossa riitti äänenvoimakkuuden asetuksia aina yhteentoista saakka.


Laeksen mukaan LVL11:lla ei keskity mihinkään erityiseen pelityyppiin, vaan kehittäjille annetaan täysin vapaat kädet ideoimiseen ja kokeiluun. Lisäksi nimike mahdollistaa välimatkan pitämisen Angry Birds -brändiin, jotta se ei rajoittaisi pelien kehittämistä millään tavalla. Vasta julkistettu Retry on tuorein esimerkki LVL11:n kautta julkaistuista peleistä, joita on Laeksen mukaan tulossa lisää tulevien kuukausien aikana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT