AfterDawn logo

Videopalvelu Vine uudisti verkkosivuaan: katselu ei enää vaadi kirjautumista

Juha Tuppi Juha Tuppi
1 kommentti

Twitterin omistama kuuden sekunnin videoita näyttävä Vine-palvelu on parantanut huomattavasti verkkosivunsa toimivuutta.

TechCrunch raportoi eilen Vine-palvelun verkkosivujen kokemista uudistuksista. Aiemmin palvelun nettisivut jäivät huomattavasti jälkeen sen mobiilisovelluksen toiminnallisuudesta, sillä ne tarjosivat ainoastaan mahdollisuuden nähdä videoita käyttäjän seuraamilta tileiltä sekä katsella muiden käyttäjien profiilisivuja. Uudistusten myötä Vinen verkkosivulla voi nyt helpommin löytää kiinnostavaa videomateriaalia eri aihepiireihin erikoistuneiden kanavien, ehdotettujen videoiden ja soittolistojen kautta.

Kaikista merkittävin uudistus palvelun lähestyttävyyden kannalta lienee kuitenkin luopuminen pakollisesta rekisteröitymisestä ja kirjautumisesta: kaikki voivat nyt selailla ja katsella videoita Vinen verkkosivuilla. Tämän myötä palvelu siirtyy lähemmäksi YouTubea toiminnallisuudessaan. Yksityiseksi asetetun videomateriaalin katselu vaatii luonnollisesti edelleen kirjautumisen.

1 KOMMENTTI

avthein1/1

GIF-animaatio on jo keksitty ja toimii (ainakin osassa) sosiaalisen median palveluita.

Videoiden lyhyeksi (==ytimekkääksi) rajoittamisessa on ideaa. Moni liian pitkä (höttö)video kun jää katsomatta kun aikaa ei riitä loputtomiin. Typerintä on vääntää asiasta videota (esim. pelkkä "puhuva pää") kun saman voisi tehdä paljon ytimekkäämmin tekstillä tai pelkällä audiollakin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT