AfterDawn logo

Kokeellinen käyttöliittymä tuo virtuaaliset työkalut näppeihin näytön kautta

Juha Tuppi Juha Tuppi

Carnegie Mellon -yliopiston tutkimusryhmät kunnostautuvat teknologian ohjattavuuden innovoinnissa: eilen raportoimme väänneltävästä älykellosta ja tänään ovat vuorossa niin kutsutut skeuomorfiset eli siirtomuotoiset työkalut.

Carnegie Mellon -yliopiston tutkijoiden työryhmä on kehittänyt kokeellisen käyttöliittymän, joka tarjoaa käyttäjälle todellisen tuntuiset virtuaaliset työkalut. Chris Harrisonin, Robert Xiaon, Julia Schwartzin ja Scott E. Hudsonin TouchTools-projekti hyödyntää ihmisten tottumuksia todellisten työkalujen käyttämisessä ja siirtää ne kosketusnäyttöön perustuvaan käyttöliittymään, joka tunnistaa käsien asennosta näytöllä, mitä työkalua käyttäjä haluaa käyttää. Lisäksi eri virtuaalityökalujen käyttäminen perustuu luonteviin eleisiin ja toimenpiteisiin, joita käyttäjä hyödyntäisi myös todellisen työkalun kanssa.


Uudentyyppinen käyttöliittymä mahdollistaa muun muassa tilaa vievistä työkaluvalikoista eroon hankkiutumisen näytöllä. Vaikka käyttöliittymä toimiikin jo varsin hyvin, kehittäjien on tarkoitus viedä sitä entistä luontevampaan suuntaan. Samoin kuin eilen esitelty toisen tutkijaryhmän älykelloprototyyppi, TouchTools demonstroi kuinka yksinkertaisella ajatuksella voidaan lisätä huomattavasti uusia vaikutusmahdollisuuksia ja toiminnallisuutta tuttuihin laitteisiin.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT