AfterDawn logo

Tutkijoiden kehittämä älykello laajentaa ohjattavuuttaan kosketusnäytön ulkopuolelle

Juha Tuppi Juha Tuppi
1 kommentti

Innovaatioissa usein pyritään hyödyntämään "laatikon ulkopuolista ajattelua", mutta Carnegie Mellon -yliopiston tutkimusryhmä päätyikin ajattelemaan näytön ulkopuolella - ja vaikuttavin tuloksin.

Carnegie Mellon -yliopiston ihmisen ja tietokoneen välisen vuorovaikutuksen instituutin tutkijat Robert Xiao, Gierad Laput ja Chris Harrison keksivät omaperäisen ratkaisun älykellojen pienen kosketusnäytön aiheuttamiin käytettävyysongelmiin. He valmistivat älykellon prototyypin, jossa koko näyttö toimii ohjainlaitteena: älykelloa voidaan siis käyttää vääntelemällä ja painelemalla näyttöä tavanomaisen kosketusnäytön ja fyysisten painikkeiden käytön lisäksi.

Koostamassaan videossa tutkimusryhmä demonstroi miten prototyyppi toimii erilaisten esimerkkisovellusten kuten esimerkiksi kalenterin, kameran ja karttasovelluksen kanssa. Lisäksi ohjattavuuden näppäryyttä esitellään legendaarisen Doom-räiskinnän avulla. Videon perusteella prototyypin toiminnallisuus vaikuttaakin todella lupaavalta.


1 KOMMENTTI

TuPP31/1

Loistavaa innovaatiota. Tämä on hiiri- ja kosketuseletason keksintö. Tiedä sitten kuinka hyvin reagoi kun kellon korkeus on alle sentin luokkaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT