AfterDawn logo

PlayStation 4 -pelikonsolin myynti ylittänyt jopa Sonyn odotukset

Juha Tuppi Juha Tuppi

Sony julkaisi eilen lehdistötiedotteen, jossa se paljasti viimeisimmät tiedot PlayStation 4:n ja sen pelien myynnistä.

Sonyn mukaan PlayStation 4 -pelikonsolia on myyty maailmanlaajuisesti jo yli seitsemän miljoonaa kappaletta. Myyntiluvut perustuvat huhtikuun 6. päivän tietoihin. Ottaen huomioon, että Sony oli aiemmin ilmoittanut tavoitteekseen myydä viisi miljoonaa PS4-konsolia vuoden 2014 maaliskuuhun mennessä, uuden konsolin suosio on reilusti ylittänyt jopa sen valmistajan odotukset.

Japanilaisvalmistaja julkisti myös muuta varsin vaikuttavaa myyntistatistiikkaa: PlayStation 4:n pelien digitaalisten ja fyysisten versioiden yhteenlaskettu maailmanlaajuinen myynti oli ylittänyt 20,5 miljoonaa kappaletta huhtikuun 13. päivään mennessä. Myyntimenestykseksi voidaan laskea esimerkiksi InFamous: Second Son -peli, jota myytiin CVG:n mukaan julkaisua seuraavien yhdeksän päivän aikana miljoona kappaletta. Sony myös kehui aikovansa kasvattaa alustan saatavilla olevaa pelivalikoimaa 120 nimekkeeseen vielä tämän vuoden aikana.


Lisäksi PlayStation 4:n sosiaalisiin ominaisuuksiin liittyvät luvut näyttivät myös huomattavaa aktiivisuutta konsolin käyttäjiltä: pelimateriaalia oli tallennettu yli 135 miljoonaa kertaa DualShock 4 -ohjaimen jakopainikkeen avulla, suoratoistettu yli 4,9 miljoonassa lähetyksessä ja katseltu yli 90 miljoonassa sessiossa maaliskuun loppuun mennessä Twitch- sekä Ustream-palveluiden kautta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT