AfterDawn logo

Suomalaiset kauppaketjut innostuivat lähimaksamisesta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

NFC-siruille tulee tänä vuonna lisää käyttömahdollisuuksia, sillä monet Suomessa toimivat kauppaketjut ovat ilmoittaneet mahdollistavansa lähimaksamisen myymälöissään.

Lidl oli ensimmäinen, joka kertoi mahdollistavansa lähimaksamisen kaikissa Suomen myymälöissä. Siwat ja Valintatalot omistava Suomen Lähikauppa kertoi laajentavansa lähimaksumahdollisuuden kaikkiin myymälöihin huhtikuun aikana (n. 700 kpl). R-kioskeilla lähimaksaminen on myös mahdollista ja ketju on ottanut esiladatut Elisa Lompakko -maksutarrat valikoimiinsa.

Lähimaksamisen suurin hyöty on se, että pienet ostokset (alle 25 euroa) voidaan maksaa ilman PIN-koodin näppäilemistä. Ostosten maksamiseen riittää kortin tai muun lähimaksamiseen soveltuvaa laitteen vilauttaminen maksupäätteen läheisyydessä. Toisaalta lähimaksaminen saattaa kasvattaa rikollisten näpistyshalukkuutta.

Lähimaksamiseen soveltuvan kortin tunnistaa neljästä kaaresta koostuvasta logosta (näkyy uutiskuvassa). Lähimaksamista tukevan maksupäätteen tunnistaa uutiskuvana käytetystä logosta.

4 KOMMENTTIA

Taeco1/4

Jo oli aikakin. Kassaneiti Citymarketissa sanoi, etteivät ole vielä ottaneet käyttöön NFC:tä, mutta että tulossa olisi, kun yritin pari viikkoa sitten käyttää.

ArttuH5N12/4

Hieno juttu, helpottaa ja nopeuttaa asioimista. Toivottavasti muuten niin turvalliseen Suomeen ei rantaudu valtavaa näpistysvillitystä. Tuosta logosta sen verran, että on vähän turhan geneerinen. WLAN-logo tuosta lähinnä tulee mieleen. Olisivat nyt jonkin tunnistavan tekijän lisänneet. (Sen lisäksi että logo ilmeisesti esiintyy yleensä kalleellaan, toisin kuin pystyssä oleva WLAN-logo.)

syrtek663/4

Käyttäkää käteistä niin asiointi on nopeaa. Kiva on tuolla varkaiden käydä 'ostoksilla' kaupungin ruuhkassa.

user@org (vahvistamaton)4/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:

WLAN-logo tuosta lähinnä tulee mieleen. Olisivat nyt jonkin tunnistavan tekijän lisänneet. (Sen lisäksi että logo ilmeisesti esiintyy yleensä kalleellaan, toisin kuin pystyssä oleva WLAN-logo.)


Wifi logo on aivan erilainen. siinä ei esiiny mitään tuon uutiskuvan elementtiä, ei kättä, ei korttia, ei soikiota, ei edes noita kaaria.
Kaaria yksinään tai osana esiintyy monissa yhtyekissä erilaisina muunnelmina, asia yhteydestä pitää arvailla mistä kyse.

Tuo uutisen logo ei ole tähänpäivään aste kertonut onko mahdollista maksaa NFCllä, se on kertonut vain että itse laite tukee, jotain, esim Keskolla meni aikansa ennen kuin tuki plussa korttia, eikä silloin vielä mitään yleisiä maksamisia.

Eli vielä ei tuon logon perusteella tiedä toimiiko oma kortti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT