AfterDawn logo

Applen CarPlayn tekniikka tulee BlackBerryn QNX:ltä?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Apple kertoi eilen, että Geneven autonäyttelyssä on esillä yhtiön kehittämää CarPlay-tekniikkaa tukevia autoja Ferrarilta, Mercedes-Benziltä ja Volvolta. CarPlay mahdollistaa käytännössä iPhone-puhelimien käyttökokemuksen autojen kojelautojen näytöillä.

Apple kertoi samalla, että uutta tekniikkaa tukevia autoja on tulossa markkinoille tänä vuonna kuudelta valmistajalta. CarPlay-tuellisia autoja on luvassa myöhemmin 12 muulta valmistajalta. Apple on nopeasti onnistunut luomaan laajan yhteistyökumppaniverkoston ratkaisulleen. Tämä saattoi olla mahdollista siitä syystä, että tekniikka perustuu BlackBerryn omistaman QNX-ohjelmistotalon kehittämään alustaan.

QNX on pitkään kehittänyt ohjelmistoratkaisuja sulautettuihin järjestelmiin. Uuden CAR Platform 2.0 -alustan QNX esitteli CES-messuilla vuonna 2013. Yhtiön omien sanojen mukaan mahdollistaa infotainment-järjestelmien kehitysaikataulun radikaalin nopeuttamisen.


N4BB-verkkosivusto tiedusteli QNX:ltä onko Applen CarPlayn taustalla yhtiön toimittama alustaratkaisu. QNX:n mukaan sillä on Applen kanssa pitkäaikainen kumppanuus, joka koskee myös CarPlaytä. QNX:n verkkosivuilla Apple on merkitty CAR Platform -ratkaisun kumppaneihin.

Alla Volvon julkaisema esittelyvideo CarPlaystä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT