AfterDawn logo

Ylen HD-kanavat antenniin huomenna, paitsi yksi

Matti Robinson Matti Robinson
6 kommenttia

Yle ja Digita ovat sopineet teräväpiirtokanavien jakelusta antenniverkossa. Ylen kolme teräväpiirtokanavaa alkavat näkyä antenniverkossa huomisesta lähtien.

UHF-antennilla vastaanotetut kanavat tulevat Digitan D-nippuun, jonka näkyvyysalue kattaa noin 85 prosenttia Suomen väestöstä, kertoo Yle. Antennissa näkyvät perjantaista lähtien Yle TV1 HD, Yle TV2 HD sekä Yle Fem HD. Teemaa ei nähdä antennijakelussa teräväpiirtona ainakaan vielä.

Ylen kaikki neljä standarditarkkuuden kanavaa pysyvät antennissa vuoteen 2026 saakka. Ylen kanavat näkyvät teräväpiirtoisena jo kaapelissa ja internetin välityksellä. Myös Canal Digitalin satelliittijakelussa näkyvät Yle TV1 HD ja Yle TV2 HD.

6 KOMMENTTIA

AnssiH1/6

YLE TV1 HD ja TV2 HD -kanavathan ovat siis olleet alusta asti näkyvissä DNA:n antenniverkossa, nyt ne tulevat myös Digitan antenniverkkoon.

cpenter832/6

Hieno hommat. Alkavat näkymään täälläkin.

ilmari23/6

Antenniverkon toisen sukupolven digisiirtymä on nyt laajemmin alkanut kun DNA:n aloittamat TV1:n ja MTV3:n VHF-verkon DVB-T2-lähetykset täydentyvät ehkä helpommin vastaanotettavan D-digi-muksin kautta. Jatkossa viimeistään vuonna 2017 toisen digisiirtymän toteutuessa ei enää tarvitse erikseen puhua HD-lähetyksistä ja -ohjelmista, koska kaikki mahdollinen on tätä.

Ylimenokautta auttaa DVB-T2-digiboksien käyttö HDMI-liittimellä varustetun taulutelevision kanssa. Olen käyttänyt tätä mahdollisuutta Lontoon olympialaisista lähtien.

toope4/6

Onko luvassa myös teräväpiirto ohjelmia?

ilmari25/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti toope:

Onko luvassa myös teräväpiirto ohjelmia?

Ylen ohjelmaoppaaseen on tullut natiivien HD-ohjelmien merkintä, harmaa pieni HD-kuvake aidon HD-ohjelman kohdalla. Koskee kanavia Yle TV1, Yle TV2 ja Yle Fem

http://yle.fi/ohjelmat/tv#/

Sakarias6/6

Mitenkäs YLE:n teema. Katson sitä paljon. Sekin olisi kiva saa HD:na. Onneksi vanha TV-korttini, jonka hankin digiboxin sijaan näyttää myös HD kanavat. Piti tilata Saksasta asti, kun DVB-C kortteja ei ollut Suomessa saatavilla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT