Ylen televisiokanavien teräväpiirtotarkkuuteen siirtyminen alkaa 28. tammikuuta

Ylen televisiokanavien teräväpiirtotarkkuuteen siirtyminen alkaa 28. tammikuuta
Yle ilmoitti tarjoavansa tv-kanavansa teräväpiirtotarkkuudella jakeluoperaattoreille 28. tammikuuta alkaen.

Yle uutisoi DNA:n aloittavan ensimmäisenä Ylen TV1 HD- ja TV2 HD -kanavien näyttämisen yhtiön antenni- ja kaapelitalouksissa. Koska kyseessä ovat niin sanotut must carry -kanavat, ne tulevat myös kaikkien kaapelioperaattorien jakeluun DNA:n antennijakelun alueella. Kanavat tulevat olemaan tarjolla maksutta ja salaamattomina. Yle Teema HD- ja Yle Fem HD -kanavien kaapelijakelu on edelleen neuvottelun alla.Ylen TV1 HD- ja TV2 HD -kanavat liitetään myös Canal Digitalin kanavapaketteihin, ja ne ovat nähtävissä kaikille Canal Digitalin satelliittiasiakkaille.

Yle lupaa tarjota kaiken omatuotanteisen televisiosisällön teräväpiirtona vuoteen 2015 mennessä. Myös suuri osa Sotšin olympialaisista tuotettavista 350 tunnista televisio-ohjelmaa tulee olemaan saatavilla teräväpiirtona.

Kirjoittaja: Juha Tuppi @ 16. tammikuuta, 2014 13:24
Tägit
YLE teräväpiirto DNA Canal Digital
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 8 kommenttia
 • friis

  Nyt kun vielä noille Ylen nettilähetyksille tehtäisiin jotain. Laatu on hirveää kuraa, varsinkin jos katsoo urheilua.

  las ballenas son el camino

  16.1.2014 14:33 #1

 • arcanix

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis: Nyt kun vielä noille Ylen nettilähetyksille tehtäisiin jotain. Laatu on hirveää kuraa, varsinkin jos katsoo urheilua. Areenaan on tulossa myös HD, aikataulusta ei vaan ole vielä kerrottu mitään.

  16.1.2014 15:19 #2

 • Teku007

  Kyselikö Afterdawn muilta operaattoreilta heidän aikatauluistaan?

  16.1.2014 16:38 #3

 • Zeitsei

  Onhan se kiva, että 4K:n kynnyksellä saadaan edes kaksi kanavaa teräväpiirtona 20 ilmaisesta kaapelikanavasta. Sitä odotellessa, että MTV3 HD ja Nelonen HD näkyy ilman kaapelikorttia ja conax-naitoksia.

  16.1.2014 19:39 #4

 • turpa

  Tärkeintä tietenkin, että tulee sat-kanaville ;)

  16.1.2014 19:59 #5

 • dRD

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teku007: Kyselikö Afterdawn muilta operaattoreilta heidän aikatauluistaan? Ei kyselty, mutta toisaalta must-carry pakottaa jo valtaosan operaattoreista avaamaan lähetyksensä samoihin aikoihin.

  Suomeksi: Jos DNA:n HD-antenniverkko näkyy paikkakunnallasi, joutuu paikkakuntasi kaapelioperaattorikin välittämään Ylen HD-kanavat. Ilmaiseksi. Ja käsittääkseni aloittamaan välittömästi DNA:n kanssa.

  DNA:n HD-lähetysten näkyvyysalue löytyy tältä kartalta:

  http://kuuluvuus.dna.fi/Peittokartta/?taso=HDTV

  16.1.2014 21:47 #6

 • Lumikki

  Näyttivät tuolla Tietokonelehden sivuston uutisissa jakavan virheellistä tietoa. Kun väittivät yhdessä lauseessa että Ylen uudet kanavat tarvitsevat "Antenna Ready HD" vastaanottimen. Vaikka Ylen sivuilla sanotaan että kanavat ovat ilmaisia, salaamattomia ja näkyvät ilman korttia. "Antenna Ready HD" tarvitaan käytännössä vain maksullisissa kanavissa eli se on rakennettu CI+ kortinlukijan varaan.

  http://www.tietokone.fi/artikkeli/uutis...anavat_nakyviin

  Olisivat nyt sanoneet että näkyvät "Antenna Ready HD" vastaanottimissa tai tarvitaan antenniverkon DVB-T2 virittimen sisältävä HD -vastaanotin. Luulisi että tekniikanalan lehden tekijöillä olisi enemmän tietämystä että eivät tekisi tuollaisia töppejä joka voidaan katsoa kuluttajan harhaanjohtamiseksi.

  16.1.2014 22:06 #7

 • Jouko?

  Harmi vaan kun omasta telkkarista puuttuu toi DVB-T2 tuki.. Ostin telkkarin liian aikaisin ja siitä kärsitään niin kauan kunnes ostan uuden telkkarin/digiboxin. Tosin eipä oo töllöä tullu katottua yli vuoteen kuin netistä joten HD-Areenaa odotellessa.

  Älä Yritä Jos Et Osaa!!


  Säännöt: http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/2717

  16.1.2014 23:56 #8

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud