AfterDawn logo

Sanoma pakotti netti-tv:tä luopumaan suorista lähetyksistä – oma palvelu tulossa tänä vuonna

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Sanoma on kovistellut teleoperaattori Anviaa Watson-palvelun takia. Sanoma ei ole pitänyt siitä, että Pohjanmaalla toimiva Anvia on antanut Watsonin tilaajille mahdollisuuden nauhoittaa kattavasti sen kanavia (Nelonen, JIM ja Liv).

Mediakonsernin vaatimuksesta Anvia aikoo poistaa mahdollisuuden nauhoittaa Sanoman kanavia jatkuvasti. Yksittäisiä ohjelmia voi jatkossakin nauhoittaa. Sanoman tarkoituksena linee ollut oman Ruutu-nettipalvelun suojeleminen.

Samalla Sanoma puuttui televisiolähetysten katselumahdollisuuteen mobiililaitteilla ja tietokoneilla. Vastaisuudessa Nelosen, JIMin ja Livin lähetykset näkyvät vain Watson-boksin tai tv-tikun kautta. AfterDawnin tietojen mukaan Sanoma aikoo aloittaa omien televisiokanavien nettilähetykset tämän vuoden aikana. Ylen ja MTV:n kanavia voi jo katsella verkon kautta.

3 KOMMENTTIA

tataka1/3

Törkein mahdollinen toiminta tapahtui watsonin esikuvan eli tv kaistan kohdalla: kehittää innovatiivisen palvelun jolla ulkosuomalaiset saavat katsoa suomen tv tarjontaa, mutta haastetaan oikeuteen ja oikeuteen haastajien lähipiiri tekevät omat vastaavat palvelut.

AkZuh2/3

Täytyy myöntää, että tämä suomeksi sanottuna ihan paskaa. Tuli kirottua kun sai tämän uutisen muutamia päiviä sitten postitse. Onneksi löytyy TVKaista, joten ei sinänsä haittaa hieman vain vaikeuttaa kun koneen kautta joutuu katsomaan.

xbkrypt0n3/3

Itse pistin Tvheadend servun miniläppäriin pyörimään kiinalaisen $5 DVB-T tikun voimin. Ei tarvitse monia eri palveluita käyttää, ostaa erillisiä katselulaitteita, jne. kun kaikki hoituu omalta servulta josta saa streamata pc/android laitteisiin lähetykset livenä ja nauhoitella ne lähetykset mitkä haluaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT