AfterDawn logo

Onko tässä pelaamisen seuraava suuri mullistus - silmienseuranta mahdollistaa katseella ohjaamisen

Juha Tuppi Juha Tuppi
5 kommenttia

Pelien ohjaamiseen riittävän tarkka silmän liikkeiden seurantateknologia on valmis massatuotantoon ja kuluttajille - Tobii Technology ja SteelSeries esittelevät laitteensa CES-messuilla tällä viikolla.

ExtremeTech raportoi perjantaina silmienseurantateknologiaa kehittävän Tobii Technologyn ja pelivarustevalmistaja SteelSeriesin yhteistyöstä katseella ohjaamiseen tarkoitetun peliohjaimen tuomiseksi markkinoille. Toisin kuin useat markkinoilla olevat pään liikkeitä tunnistavat ohjaimet, Tobiin teknologiaan perustuva peliohjain seuraa, mihin kohtaan näytöllä käyttäjän silmät kohdistuvat.

Uutta silmienseurantaohjainta voidaan käyttää esimerkiksi ensimmäisen persoonan ammuntapeleissä hiirellä tähtäämisen sijaan tai roolipeleissä keskustelun aloittamiseen pelihahmojen kanssa.

Peliohjaimen kehittäjille suunnattu versio on tarjolla tilattavaksi 95 dollarin erikoishintaan CES-messujen aikana ja toimitusten on suunniteltu alkavan maaliskuussa. Laite on tarkoitus saada myyntiin kuluttajille tämän vuoden puolessa välissä.


5 KOMMENTTIA

keijo1231/5

VOI EI, samsung haasteen paikka. Hyvä että keksivät sen loistavasti toimivan silmäohjauksen puhelimissaan.

ps. tämä kommentti on turha ja sitä ei pidä ottaa tosissaan.

Lumikki2/5

Mikään maailmassa ei ole sen parempaa kuin erilaiset automaattiset toiminnat jotka yrittävät arvata mitä se ihminen oikein tahtoo.

WereCatf3/5

Joo, kiitos, mutta ei kiitos. Minul ainakin katse vaeltelee silloin tällöin siellä sun täällä, katson näytön viereen, kun otan mukia pöydältä, vilkaisen, mitä selän takana tapahtuu, yms. Ihan jo pelkän pelinkin sisällä monesti käy niin, että haluan pitää tähtäimen osoittamassa tiettyyn suuntaan ja silti katse käy läpi muutakin aluetta.

Ei. Hv, pojat, hv.

Zeitsei4/5

Ajatusten lukeminen ja pelaaminen pelkästään ajatuksen voimalla olisi metkaa. Vaihdat asetta, käännyt oikealla ja hyppäät vain ajattelemalla sitä. Harmi, että NSA, Google ja kumppanit tällä teknologialla pilaisivat koko ihmiskunnan omilla interesseillään.

olliboi5/5

onhan tää positiivinen asia et ne jaksaa yrittää, suomalaiset on niin negatiivisia kaikelle ideoille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT