AfterDawn logo

Vuotokuvassa: LG:n uusi webOS-älytelevisio

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Kivikkoisen tien kulkenut webOS-käyttöjärjestelmä on päätymässä LG:n uuteen älytelevisioon, jonka käyttöliittymän evleaks on jo ehtinyt paljastaa.

WebOS oli aluksi amerikkalaisen Palmin kehittämä käyttöjärjestelmä sen omiin puhelimiin. Tietokonevalmistaja HP sai webOS:n itselleen ostettuaan Palmin ja julkaisi muutaman siihen perustuvan laitteen. Tämän jälkeen HP oli jo lakkauttamassa koko älypuhelinbisneksen ja webOS:n siinä samalla. LG pelasti ohjelmiston ostamalla sen itselleen viime vuonna.

WebOS tunnetaan erityisesti sen moniajonäkymästä, jonka muut käyttöjärjestelmät ovat omaksuneet itselleen. Tämä Cards-näkymä näyttää peritytyneen ainakin jollain tasolla myös LG:n älytelevisioversioon. Pakolliset some-sovellukset, eli YouTube, Skype, Facebook ja Twitter löytyvät televisiosta. Netflix-tuesta on vielä mahdotonta sanoa mitään.


Las Vegasin CES-messuilla esiteltävän television huhutaan sisältävän 2,2 gigahertsin suorittimen ja 1,5 gigatavun edestä keskusmuistia.

1 KOMMENTTI

nonpublicdata (vahvistamaton)1/1

Vakoilufirma ei tajua menettäneensä luottamuksensa ja mahdollisuutensa älytelevisioissa... hahhaaaa, toivottavasti floppaa kalliisti

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT