AfterDawn logo

Spotifyn ilmainen käyttö älypuhelimilla ja tableteilla tulossa mahdolliseksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Suoratoistopalvelu Spotifyta on voinut käyttää tietokoneella mainosrahoitteisena versiona ilmaiseksi, mutta palvelun käyttö puhelimella tai tabletilla on vaatinut maksullisen Premium-version tilaamisen. Mobiilikäyttö on kuitenkin avautumassa ilmaisversion käyttäjille tulevaisuudessa, kertoo Wall Street Journal.

Uudistus tarkoittaisi käytännössä sitä, että Spotifyta voisi käyttää ilmaiseksi millä tahansa laitteelta. Musiikkikappaleiden toistomäärissä on kuitenkin rajoituksia ja käyttäjä joutuu välillä kuuntelemaan mainoksia.

Wall Street Journalin jutussa ei kerrota mitä uudistus tarkoittaa Unlimited-version kannalta. Unlimited-tilaus maksaa 4,99 euroa kuukaudessa ja sillä saa haltuunsa rajoittamattoman oikeuden Spotifyn musiikkiin. Tilaus oikeuttaa kuunteluun vain tietokoneella, joten mobiilikäyttöä varten pitää hankkia kalliimpi (9,99 euroa kuukaudessa) Premium-tilaus.


Olisi outoa jos ilmaisversion käyttäjät voisivat kuunnella musiikkia (joskin tietyin rajoituksin) millä tahansa laitteella, mutta Unlimited-version tilaajilla laitekanta rajoittuisi tietokoneeseen. Voi olla, että Spotifyn tilausmalleihin on tulossa suurempi uudistus. Mikäli Unlimited-tilaajat saavat viidellä eurolla kuussa oikeuden rajoittamattomaan mobiilikäyttöön, on Premium-versiota vaikea enää myydä.

Asiasta saadaan näillä näkymin virallista tietoa ensi viikolla, jolloin Spotifyn on määrä järjestää lehdistötilaisuus New Yorkissa.

2 KOMMENTTIA

keijo1231/2

Helpompihan toi ois myydä kun laittaa vaa enemmän mainoksia biisien väliin niin ihmiset ostais sen premiumin että pääsis mainoksista eroon. Itellä ollut premium jo 2 vuotta enkä ole katunut hetkeäkään. Tuota mobiili sovellusta voisivat kehitellä paremmin esimerkiksi landscape and eq olisivat kiva lisä jota on jo ehdotettu x 200000 kertaa.

Vilperi132/2

Mielummin kuuntelen jokaisen biisin väliin mainoksen kuin että joutuisin maksamaan sovelluksen käytöstä mikä on ilmainen tietokoneella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT