AfterDawn logo

Lähteet: Microsoft suunnittelee WinAMPin ja Shoutcastin ostoa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
6 kommenttia

Uutisoimme toissapäivänä AOL:n päätöksestä lopettaa Winampin, kehitys. Techcrunch kertoo nyt uudesta huhusta, jonka mukaan Microsoft olisi ostamassa sekä Winampia että Shoutcast-nettiradiopalvelua AOL:ltä.

Techcrunchin mukaan toissapäiväinen ilmoitus Winampin lopettamisesta oli vain alkusoittoa ja että AOL suunnittelisi ilmoittavansa ensi viikolla myös Shoutcast -nettiradiopalvelun lakkauttamisesta. Tämä päätös purisi nettiradiota kuuntelevaan maailmaan paljon Winampin menetystä enemmän, sillä Shoutcast on ylivoimaisesti suurin ns. indie-nettiradioita välittävä palvelu.

Huhujen mukaan kauppa on vielä kaikkea muuta kuin selvä, mutta toisaalta kaupassa saattaisi olla järkeä molempien osapuolten kannalta -- AOL on pyristellyt pikkuhiljaa eroon muuhun kuin verkkojulkaisemiseen liittyvistä operaatioistaan ja vastaavasti Microsoft hakee uusia alueita, jotka vahvistaisivat sen asemaa niin konsoli- kuin puhelinmarkkinoillakin. Suosituimman nettiradiopalvelun omistaminen ei varmastikaan haittaisi Xbox Musicin ja puhelimiin tarkoitettujen musiikkipalvelujen kehitystyötä.

6 KOMMENTTIA

T/D/F1/6

Huhu on omalla tavallaan huvittava. Aikooko Microsoft tosiaan ostaa teknolgian, jota heidän oma Windows Media Player ei ole ikinä tukenut? Kaikki muut soitinohjelmistot - Foobar, VLC, iTunes, eri mobiilisoftat jne. jne. tukevat Shoutcastia, mutta Windows Media Player ei yhä edelleenkään osaa sitä. Ostakoon vain pois, kunhan eivät lopeta Linux-tukea ja pitävät palvelun ilmaisena sekä käyttäjien striimit mainosvapaina!

johtaja592/6

Huhu saattaapi jopa pitää paikkansa.

Michelola3/6

jep fiftififti tsäännsi että pitää paikkansa

foobar1999 (vahvistamaton)4/6

Winampin sivuilla lukee ettei heidän softa ole enään saatavilla 20 joulukuuta lähtien. Mitä lie on tapahtumassa, Winamp 5.66 oli sitten viimeinen versio.

readyEddy5/6

Kuolleet teknologiat ovat Microsoftin ominta aluetta.

perhana6/6

@5 + @6
kirjoitustyylistä päättelisin että molemmat viestit on lähetetty microsoftin windows-käyttöjärjestelmää käyttäen, linuxin käyttö kuitenkin hieman pelottaisi vähäjärkisiä joten on hieman vaikea uskoa noita viestejä linux-käyttäjien kirjoittamiksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT