AfterDawn logo

PayPal Beacon: Maksa ostokset ilman käsiä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Ympäri maailmaa yritetään keksiä kiivaasti sitä tapaa, jolla ihmiset maksavat ostoksensa tulevaisuudessa. Käteisen ja maksukorttien tilalle vahviten on nousemassa mobiilimaksaminen, mutta siitä on olemassa muutamia erilaisia näkemyksiä. PayPal on esitellyt nyt oman visionsa.

Maailmalla on viime vuosina otettu käyttöön NFC-maksupäätteitä, joiden ansiosta asiakas voi maksaa ostoksensa vilauttamalla älypuhelinta päätteen läheisyydessä. Fyysistä kontaktia ei tarvita, minkä takia sitä on pidetty korttimaksamista nopeampana ja vaivattomampana maksutapana. PayPalin mielestä älypuhelimen kaivaminen taskusta tai käsilaukusta on kuitenkin täysin tarpeetonta.

Internetissä toimivaa maksuvälitysjärjestelmää ylläpitävä yhtiö on esitellyt uuden Beacon-laitteen, jonka ansiosta asiakkaan ei tarvitse käyttää lainkaan käsiä ostoksien maksussa. Bluetooth LE -tekniikkaan perustuva Beacon on pistorasiaan tai USB-paikkaan kiinnitettävä lisälaite, joka havaitsee kauppaan tulevan asiakkaan ja luo yhteyden hänen mobiililaitteelle asennettuun PayPal-sovellukseen. Tieto yhteyden luomisesta voidaan antaa asiakkaalle värinäilmoituksella tai merkkiäänellä. Tiskillä maksamiseen riittää, että sanoo myyjälle maksavansa PayPalilla.

5 KOMMENTTIA

jorgga1/5

Sovelluksen käyttämiseen ei siis tarvita käsiä?

G0lden_Kebab2/5

Kohta ei tarvitse itse edes hengittää.

C-64 (vahvistamaton)3/5

Entä sitten, kun jonossa takana olevat juttelee PayPalista, niin maksamassa olevan asiakkaan ostokset menee hänen PayPal tililtä, vai onko se kuten lentokoneissa "Älä sano pommi tai ase, ellei sinulla ole sellaista".

Kettupoika4/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti C-64:

Entä sitten, kun jonossa takana olevat juttelee PayPalista, niin maksamassa olevan asiakkaan ostokset menee hänen PayPal tililtä, vai onko se kuten lentokoneissa "Älä sano pommi tai ase, ellei sinulla ole sellaista".

Taisit tajuta vähän väärin. Artikkelissa lukee selvästi "Tiskillä maksamiseen riittää, että sanoo myyjälle maksavansa PayPalilla." joka viittaa siihen että myyjä vahvistaa maksun, kyseessä ei ole puhetta tunnistava järjestelmä.

veikkoko5/5

Tulevaisuudessa: Minulla ei ole käteistä = Minulta loppui akku.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT