AfterDawn logo

Mozilla päivitti Firefoxin versioon 23

Sami Koivunen Sami Koivunen
8 kommenttia

Mozilla julkaisi tänään virallisesti 23:nnen vakaan version huippusuositusta Firefox-selaimesta. Päivityksiin lukeutui muun muassa uudistettu logo, suorituskykyparannuksia ja uusia sosiaaliseen mediaan ja sisällönestämiseen tarkoitettuja ominaisuuksia.

Logosta Firefox on pyrkinyt tekemään yksinkertaisemman ja häivyttämään 3D- sekä valoefektejä. Nykyinen logo muistuttaakin edellistä enemmän alkuperäistä Firefox-logoa.

Selaimen tietokoneversioille Mozilla on lisännyt sosiaalisen sisällön jakamiseen tarkoitetun painikkeen, jonka kuvake muistuttaa lentokonetta. Painikkeen avulla käyttäjä voi nopeasti jakaa selaamansa sivun esimerkiksi Facebookissa.

Tietokoneversioilla käyttäjälle annetaan nyt myös mahdollisuus selailla suojatumman HTTPS-protokollan kautta. Perusasetuksilla ominaisuus estää HTTP-protokollan kautta tulleita sivuelementtejä sekä turvallisilta että turvattomilta sivustoilta.

Windows-, Mac- ja Linux-versiolle tehdyt muutokset näkyvät täältä.

Firefoxin tänään päivitetyn Android-version uutena ominaisuutena osoiterivi piiloutuu käyttäjältä silloin, kun käyttäjä rullaa alaspäin. Lisäksi käyttäjä voi nyt vaihtaa oletushakukonetta ja lisätä RSS-syötteitä suoraan selaimesta haluttuun RSS-lukijaan. Android-version muutokset näkyvät täältä.


PC- ja Mac-versiot ovat ladattavissa mm. download.fi:stä:

Firefox (englanninkielinen) Windowsille
Firefox (suomenkielinen) Windowsille
Firefox (englanninkielinen) Macille
Firefox (suomenkielinen) Macille

8 KOMMENTTIA

temporaali (vahvistamaton)1/8

"Firefoxin tänään päivitetyn Android-version uutena ominaisuutena osoiterivi piiloutuu käyttäjältä silloin, kun käyttäjä rullaa alaspäin"
Toivottavasti tämän saa myös pois päältä, tabletilla selatessa pomppiva osoiterivi on mielestäni hyvin ärsyttävä, chromea en ole viitsinyt päivittää uuteen versioon koska en tiedä saako siitäkään pois kyseistä ominaisuutta.

Zoomst2/8

Lainaus:

Selaimen tietokoneversioille Mozilla on lisännyt sosiaalisen sisällön jakamiseen tarkoitetun painikkeen, jonka kuvake muistuttaa lentokonetta


Mistäs tämän löytää ja saa piiloon ennenkuin tarvitsee nähdä ensimmäistäkään kertaa?

Lumikki3/8

Eipä tullut paljon mitään hyödyllistä, pelkää hyödytöntä roskaa suurin osa muutoksista. Ainoa todella hyödyllinen oli tuo suorituskyvyn paraneminen.

Lainaus:

Mistäs tämän löytää ja saa piiloon ennenkuin tarvitsee nähdä ensimmäistäkään kertaa?



Eiköhän nuo sosiaaliset roskat saa pois ihan normaalisti ulkoasun räätälöinnissä.

Taeco4/8

Ton sosiaalijutun on saanut ainakin kahden vuoden ajan nimellä Mozilla F1. Miksiköhän nyt päättivät integroida, vaikka se on toiminut hyvin jo kauan, mutta lisäosan suosio ei ole ollut suuri. Omasta mielestänikin täysin turha.

Html5-tuen laajenemista yhä odotellessa... Sen pitäisi olla prioriteetti. Sitten, kun tuki löytyy kaikille nykyisille tekniikoille, voi alkaa käyttää aikaa tälläiseen turhaan roskaan.

mikazon5/8

https://addons.mozilla.org/en-US/firefo...r-with-one-tab/

Tuolla saa välilehtipalkin pois. Todella typerä "uudistus" Firefoxilta poistaa välilehtipalkin piilotus asetuksista.. Käynnistys tässäkin versiossa tietenkin yhtä hidas niin kuin aina.

perhana6/8

Tämä on ehkä syytä tietää:

Lainaus:

Moni ei tiedä, että Firefox- ja Chrome-nettiselaimista voi tarkistaa käytettyjen nettipalveluiden ja työaseman salasanat, jopa käyttäjän huomaamatta.

Firefoxissa tämä onnistuu menemällä asetuksiin, valitsemalla turvallisuus-välilehti, klikkaamalla "tallennetut salasanat" ja sen jälkeen valitsemalla "näytä salasanat".

Tämän jälkeen selain listaa nettipalveluiden kuten sähköpostin, Facebookin, muiden yhteisöpalveluiden ja vaikkapa nettitreffipalstan salasanat.

Chromessa vastaava toimenpide onnistuu menemällä valikkopainikkeesta asetuksiin, valitsemalla lisäasetukset ja sen jälkeen "hallinnoi tallennettuja salasanoja".

Internet Explorerista salasanoja ei näe.

http://www.iltalehti.fi/digi/2013080717...i&utm_source=ad

jartar7/8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Eipä tullut paljon mitään hyödyllistä, pelkää hyödytöntä roskaa suurin osa muutoksista. Ainoa todella hyödyllinen oli tuo suorituskyvyn paraneminen.


Mitäpä muuta voisikaan odottaa kun nykyään selainvalmistajat keskittyvät versionumeron suurentamiseen...


jampt8/8

Vaan eipä toimi firefoxissa videot omalla koneella vieläkkään. Pätkii aivan helkkaristi.

Chrome on ja pysyy

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT