AfterDawn logo

Facebook kieltää antaneensa Turkin hallinnolle tietoja käyttäjistään mellakoiden vuoksi

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
1 kommentti

Turkin viestintä- ja liikenneministeri Binali Yildirim on aiemmin antanut lausunnoissaan ymmärtää, että Facebook on tehnyt valtion kanssa yhteistyötä liittyen Turkissa riehuneisiin mellakoihin ja suhtautunut valtion pyyntöihin "positiivisesti". Facebook on kuitenkin nyt kieltänyt luovuttaneensa käyttäjiensä tietoja suoraan hallinnon käyttöön.

- Facebook ei ole luovuttanut käyttäjiensä tietoja Turkin viranomaisille vastauksena protestien tiimoilta tehtyihin pyyntöihin, yhtiö kirjoittaa tiedotteessaan.

Yhtiö kertoo yleensä ottaen kieltäytyvänsä luovuttamaan tietoja suoraan pyynnöstä, ja patistavansa valtioita toimimaan virallisten oikeuselinten kautta. Poikkeuksia kerrotaan kuitenkin tehtävän, mikäli pyyntöihin liittyy välitön hengenvaara tai lapsien turvallisuutta koskevia asioita. Näitä pyyntöjä painotetaan olevan hyvin pieni murto-osa kaikista yhtiön saamista pyynnöistä.


Facebook kertoo olevansa myös huolissaan lakiluonnoksesta, jonka myötä nettiyhtiöt saattaisivat joutua lain velvoittamina luovuttamaan enemmän tietoa useammin valtiolle. Yhtiön edustajat tapaavat Turkin edustajia tällä viikolla Yhdysvalloissa.

1 KOMMENTTI

FrostRose1/1

Uskoo ken tahtoo. Turkki tuskin on jakamassa "todisteita" kyseisestä tapahtumasta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT