AfterDawn logo

Intelin televisiohanke etenee – valmis maksamaan ylihintaa sisällöstä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Reutersin tietojen mukaan Intelin kunnianhimoinen IPTV-hanke on liikahtanut sisältösopimusten puolesta eteenpäin. Uutistoimisto kertoo, että CBS, News Corp ja Viacom ovat sopineet teityistä ehdoista Intelin kanssa. NBC Universalin kanssa neuvottelut eivät ole vielä edenneet yhtä pitkälle kuin edellisillä yhtiöillä.

Pitkään jatkuneen huhumyllyn jälkeen Intelin TV-projekti sai vahvistuksen alkuvuonna, jolloin yhtiö kertoi muutamia yksityiskohtia suunnitelmistaan. Intel aikoo rakentaa kokonaisvaltaisen IPTV-palvelun, jonka avulla ihmiset voivat katsoa tv-ohjelmia ja elokuvia live-lähetyksinä tai on-demand-pohjaisesti. Kanavia on määrä myydä paketteina, mutta selvästi pienempinä kuin kaapeliverkossa.


Intel rakentaa parhaillaan televisioon kytkettävää päätelaitetta (set-top-box), joka mahdollistaa palvelun käytön. Laitteeseen tulee kasvontunnistusta tukeva kamera, jonka avulla saadaan selville kuka televisiota katsoo. Tämän tiedon pohjalta katsojalle voidaan tarjota personoituja sisältöehdotuksia. Ominaisuutta saatetaan hyödyntää myös mainosten kohdentamiseen.

Reutersin mukaan mitä pidemmälle neuvottelut sisällöntarjoajien kanssa ovat edenneet, sitä enemmän Intel on ollut valmis maksamaan. Uutistoimiston mukaan sirujätti on halukas maksamaan jopa 75 prosenttia korkeampaa hintaa kuin kaapeliyhtiöt.

Intelin tavoitteena on esitellä televisiopalvelu tämän vuoden aikana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT