AfterDawn logo

Antenni-tv:n katsojille luvataan mahdollisuus katsella ohjelmia jälkikäteen

Sami Koivunen Sami Koivunen
5 kommenttia

Antenni-tv:n jakeluverkkoa ylläpitävä Digita uudistaa palveluitaan vielä tämän vuoden aikana. Antenniasiakkaille luvataan mahdollisuus katsoa aiemmin näytettyjä ohjelmia ohjelmakirjaston avulla. Palvelu vaatii televisiolta HbbTV-ominaisuuden toimiakseen.

Tällä hetkellä Digita tarjoaa jo mahdollisuuden esimerkiksi leffatrailereiden katseluun laajennetun ohjelmaoppaan avulla. Digitan toimitusjohtaja Sirpa Ojala kertoo ohjelmakirjaston mahdollistavan hybriditelevision olevan tulevaisuutta:

Tulevaisuuden televisio on hybridi. Kun halutaan parasta mahdollista kuvan laatutasoa ja häiriötöntä jakelua, valinta on broadcast. Personoidut palvelut ja netin tarjonta tulevat laajakaistan kautta.

Sirpa Ojala tekniikkatalous.fi:ssä.

HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) yhdistää tavallisen tv-lähetyksen ja laajakaistan. Antennitalouksissa tekniikan mahdollistamiin lisäpalveluihin pääsee käsiksi painamalla kaukosäätimen punaista painiketta. Tällä hetkellä Suomessa myytävistä televisioista suuri osa tukee HbbTV-ominaisuutta. Digita odottaa viimeistään syksyllä kaikkien myytävien mallien tukevan hybridikatselun mahdollistavaa tekniikkaa.

5 KOMMENTTIA

TheAlexi1/5

Kivahan se on asua kaapelissa ja omistaa samsungin televisio jossa on Hbbtv ominaisuus mutta se ei ole suomen maaprofiilissa käytettävissä ja päivityksestä ei samsung osaa sanoa mitään.
Että näin!

Zeitsei2/5

Entä Superteksti-tv?

Lumikki3/5

HbbTV on hybrid ratkaisu ja ei toimi ilman toista jakelukanavaa (laajakaista eli internet). Joten koko otsikko on ihan päin mäntyä. Koska antenni TV:llä katselu jälkikäteen edellyyttää antenni verkossa joko lähetyksen uudelleen lähettämistä (uusinta) tai sen nauhoittamista. Siis mitenkään muuten asiaa ei voi katsoa jälkikäteen uudestaan yksisuuntaisessa jakeluverkossa.

Siis: TV kytkettynä internettiin mahdollistetaan TV-lähetyksen uudelleen katsonta hbbtv:n kautta.

Käytännössä siis puhutaan oikeastaan internet pohjaisesta TV:stä.

LigHtX4/5

Nyt haiskahtaa siltä että kohta Kotilaisen lobbausarmeija tulee moukaroimaan tämänkin kumoon.

ande_saa5/5

Lainaus:

Antennitalouksissa tekniikan mahdollistamiin lisäpalveluihin pääsee käsiksi painamalla kaukosäätimen punaista painiketta.


Minulla ainakin menee punaisesta napista töllö kiinni.

Miksi digita saisi toimia näin, jos kaikkien rakastama TTVK (ry) on jo Soneran, Elisan ja TVKaistan kimpussa (pienemmät palvelun tarjoajat jo ajettu alas)

Soneralla ja Elisalla sentäs pitää painaa tallenna nappia, jotta voi katsoa aiemmin lähetetyn näytöksen. Tälläinen palveluhan, jossa käyttäjän ei tarvitse tehdä mitään asian eteen, että voi katsoa aiemmin lähetetyn näytösen, on suorastaan laitonta toiminaa tietyn tahon mielestä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT