AfterDawn logo

Firefox päivittyi 20.0 -versioon - uudistettu lataushallinta ja kehitetty yksityinen selaus

Sami Koivunen Sami Koivunen
7 kommenttia

Mozilla julkaisi tänään virallisesti 20-version suositusta Firefox-selaimesta Windowsille, Macille, Linuxille ja Androidille. Uudessa päivityksessä on lisätty yksityisen selauksen mahdollisuuksia ja luotu kokonaan uudenlainen lataustenhallinta.

Uusi päivitys on ollut saatavilla eilisestä lähtien yhtiön FTP-servereiltä, mutta tänään päivitys saapui myös Firefox.com -sivustolle. Kaikkien vanhojen versioiden kerrotaan kykenevän päivittämään itsensä automaattisesti uuteen 20-versioon.

Päivitykseen kuuluu muun muassa yksityisen selauksen monipuolistaminen eli mahdollisuus selata yksityisesti avaamatta uutta välilehteä. Yksityinen selaus mahdollistaa selauksen jättämättä tietoja vierailluilta sivuilta. Lisäksi Firefox on uudistanut latausten hallintaa siten, että käyttäjän ei enää tarvitse mennä erilliseen ikkunaan nähdäkseen lataukset. Koko uudistuslistan tietokoneille näkee täältä.


Androidin puolella tukea on lisätty uuden ARMv6-prosessoriarkkitehtuurin avulla lukuisiin laitteisiin, kuten Samsung Galaxy Next, HTC Aria, HTC Legend, Samsung Dart, Samsung Galaxy Pop ja Samsung Galaxy Q. Mozillan mukaan uusin päivitys on saatavilla yli 50 miljoonaan puhelimeen. Androidin muutoslista löytyy täältä.

Firefoxin 20.0 -version voi ladata muun muassa täältä.

7 KOMMENTTIA

mcmopo1/7

Mitä jos unohtaisivat nuo turhuudet ja keskittäisi voimavaransa tekemään selaimesta taas kevyen niinkuin ennenvanhaan. Itsekin huomannut että lähes kaikki tutut on luopuneet tuosta selaimesta nykyisen kaatuilun ja raskauden takia.

Quirzo2/7

Meikäläisen tutut myös käyttää lähinnä Chromea ja Operaa. Koulussakin oli ennen Firefoxit, nykyään Chromet asennettu kans rinnalle. Turhaa sälää ja liikaa versionumeroita, back to basics...

akse3/7

Nopeesti tää on mulla toiminut, eikä kaatuilekkaan. Tuossa 14-18 välillä oli hieman hidas, mutta 18-> ollut taas ripeämpi.

Nikonboxi4/7

Firefox kyllä itselleni se ykkösselain. Chrome tulee kyllä ihan hyvänä kakkosena, mutta jostain syystä tuota Firefoxia on vaan miellyttävämpi käyttää.

Pallero205/7

Onko se PDF lukija vieläkin vain betaominaisuus?

Taeco6/7

@5 ei ole.

Itselläni Firefoxissa on sellainen ongelma, että plugincontainer.exe saattaa yhtäkkiä käyttää 60%+ cpu tehoista, kun katsoo youtubea tai muuta, missä tarvitaan flashia. Ja vaikka videon sulkisi, tehonkulutus ei laskekaan. Millään muulla koneella ei ole samaa ongelmaa, ja miniläppärillänikin flash-videot toimii firefoxissa paremmin, kuin em. pöytäkoneella. Onneksi on kuitenkin WebM, joten flashia ei yleensä koskaan tarvitse missään.

Chrome toimii muuten ihan kivasti, mutta jos on tunnin-pari ollut jokin sivu auki taustalla ja sitten valitsee sen välilehden, niin koko kone menee ihan jumiin muutamiksi sekunneiksi. Jos taustalla olleessa välilehdessä on esim youtube-video, niin voi olla melkein varma, että samalla myös flash kaatuu. Lisäksi chrome rupeaa jökkimään vastaan tautisesti, jos välilehtiä on n. 30 luokkaa auki (vrt. Firefoxissa pidän auki n. 100 välilehteä ihan vain sen takia, kun se selain ei minulla siitä mihinkään ole hidastunut).

Muutenkin Flashin kanssa paljon ongelmia kaikkien selainten kanssa koneellani. Jos rautakiihdytyksen kytkee flashista päälle, tulee minuutin-parin jälkeen bluescreen. Jos taas sen pitää poissa päältä, kuvanlaatu on heikompi ja se syö kohtuuttomasti tehoja. Koneeni ei ole kuitenkaan ihan tehotonkaan, että kumma juttu...

Anyway, Firefox<3 siinä on omaan makuuni paras käyttömukavuus.

Kokardi65 (vahvistamaton)7/7

itselle päivittyi tuo uusin firefox ja huomasin ettei hae hakusanoilla nettisivuja enää,ei toimi välttäkää päivitystä joudun luultavasti vaihtamaan exploreiin se sentään on AINA toiminut erinomaisesti

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT