AfterDawn logo

Google kehittää älykästä Android-kelloa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
7 kommenttia

Googlelle ei enää riitä, että sillä on tukeva jalansija ihmisten taskuissa Android-puhelinten ansiosta. Internetjätti haluaa nyt myös ihmisten silmille ja ranteisiin.

Yhtiön huhutaan täydentävän päälle puettavien laitteiden katalogiaan älykkäällä rannekellolla. Google on jo esitellyt avoimesti Google Glass -laseja, jotka tulevat näillä näkymin kuluttajien saataville tämän vuoden lopulla. Rannekellon julkaisu ei kuulosta mitenkään mahdottomalta ajatukselta, sillä muutkin teknologiajätit ovat ottaneet askeleita tähän suuntaan.

Samsung on jo vahvistanut tällaisen laitteen olevan sen suunnittelijoiden piirrustuspöydillä. Tiedot Applen "iWatchista" perustuvat tällä hetkellä huhuihin ja yhtiön omistamiin patentteihin.

Financial Timesin mukaan Googlen älykkään rannekellon kehittämisestä vastaa Android-tiimi. Google Glass kypsyi taas salaisessa X Lab -hautomossa, joten projekteilla on erilaiset juuret. Rannekellon on tarkoitus toimia puhelimen lisävarusteena.

7 KOMMENTTIA

MoZar1/7

Lainaus:

Rannekellon julkaisu ei kuullosta mitenkään mahdottomalta

Kaikkiko ne nykyisin kelloja väkertää, kun kännyköiden avulla on onnistuttu luopumaan.

pähkinä2/7

Kohta kaikilla on tabletit ranteissa, jahka näyttökokokilpailu saadaan kelloihinkin.

johtaja593/7

Näistä rannekelloista saadaan vielä paljon patenttiriitoja.

JonzeFin4/7

Ensin kello yhdistetään huippunopeaan 4G-verkkoon, sitten laitetaan fakebuuki-tunnukset, että saadaan uusimmat statuspäivitykset näkyviin. Niin ja toki Google Play:stä voi ladata Angry Bird:sin.

simsim45/7

Toi voi olla aika kätevä esim. ajaessa jos tulee viesti yms.

Voisin kyllä ite ainaki ottaa Note 3:n ja älykellon= lyömätön yhdistelmä.

Mauriland6/7

ja muutaman vuoden kuluttua on 4" rannekellonäytöt kun iso kaunista.

ProfaneX7/7

Ei tämä kello niinkään kiinnostava ole. Mutta toivoisin kovasti että Google laseista tulisi menestys. Jos ihmisiä ei kiinnosta kys laite niin ei sitä julkaisun jälkeen paljoa kehitetä ja se jää muiden projektien jalkoihin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT