AfterDawn logo

Facebook julkaisi ulkoasumuutoksia - kilpailee paremmin Twitterin kanssa

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
3 kommenttia

Facebookin etusivu tulee muuttumaan lähiaikoina jonkin verran. Tarkoituksena on tehdä sivusta näyttävämpi ja samalla käytännöllisempi kuin nykyinen. Suuruus näyttäisi olevan uusi musta.

Esimerkiksi uutisvirrassa näkyvien kuvien koko tullaan kasvattamaan merkittävästi. Samoin lähes kaikki muukin on graafisesti hiottu uuteen uskoon. Kuvat, tilapäivityksen, tulevat tapahtumat ja vaikkapa kartat ovat "suurempia ja kauniimpia".

Lisäksi etusivua voi uudessa ulkoasussa suodattaa erilaisilla listoilla, kuten esimerkiksi "Kuvat" ja "Musiikki". Kuvat-suodatuksella näet vain ja ainoastaan viimeaikaisia kuvia. Yhtiön johtaja Mark Zuckerberg käytti itse termiä "yksilöllistetty sanomalehti" yhtiön tiedotustilaisuudessa kuvatessaan uutta palvelua.


Uudistusten myötä Facebook yrittää päivittää itseään paremmin kilpailukykyiseksi esimerkiksi Twitterin kanssa. Tietyille osille palvelua omistetuilla välilehdillä Facebook pyrkii toimimaan paremmin esimerkiksi uutisia seuraavien ensisijaisena paikkana. Aiemmin Facebookin maksullisten tilapäivityksien järjestelmä on jonkin verran sekoittanut pakkaa, sillä esimerkiksi AfterDawnin sivua seuraava ei ole välttämättä saanut kaikkia päivityksiä, vaikka olisi ne itse tilannut.

Facebook tuo muutokset kaikille alustoille: tietokoneelle, tabletille ja puhelimelle. Muutokset saapuvat käyttäjille hiljalleen tulevien viikkojen aikana. Mikäli niitä haluaa päästä kokeilemaan mahdollisimman nopeasti, kannattaa liittyä odotuslistalle osoitteessa www.facebook.com/newsfeed.

3 KOMMENTTIA

Fulca871/3

niin ja tabletille varmasti parempi.
Mutta katsoa nyt meneekö Facebook raskaaksi selailtavaksi, kun kuvien koko kasvaa ja jne. Chrome huutaa tuhatta ja sataa.

Mutta juuh, tähän varmaan kestää kauan aikaa, että tämä tulee suomalaisille käytettäväksi.

veikkoko2/3

Facebookista osittain Twitterin kaltainen? Justihin

H4X0R-X3/3

Kaikki uhrataan nykyisin tabletti/älyhoipuhelin alttarille. Jotenkin ymmärtää sen, että lehdet ja vastaavat sovitetaan tablettikokoon, onhan niitä sillä ihan kiva selata. Sama pätee youtube videohin ja vastaaviin.

Mutta siinä on menty pahasti vikaan, kun nykyään aletaan tietokoneiden käyttöjärjestelmätkin (esim. win 8) sovittamaan mobiililaitteiden ehdoille. Samaa voi sanoa keskustelupalstoista ja facebookeista.

Asiota, jotka ovat jo vuosia olleet erinomaisia toimimaan näppäimistöllä ja hiirellä, nopeasti ja näppärästi, ei saisi mulkata pelkästään mobiililaitteiden ehdoilla, etenkään jos se heikentää tietokoneella käytettävyyttä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT