Kiina päätti, että elokuvat ovatkin ihan OK

Kiina päätti, että elokuvat ovatkin ihan OK
Kiina on AFP:n mukaan poistanut netin suosituimpiin elokuvasivustoihin kuuluvan IMDb:n sensurointilistaltaan. Sivuston kiinan- ja englanninkieliset versiot ovat nähtävillä valtion sisällä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2010.

Kiinalaiset alkoivat päästä elokuvatietokantaan käsiksi kesiviikkona yllättäen, ilman ennakkoilmoitusta. Valtiovalta ei ole selitellyt siirtoaan millään tavalla. Odottamattomuudestaan huolimatta sensuurin poisto on otettu vastaan positiivisesti.

Sensuuristaan tunnettu valtio on antanut viime kuukausina hyvin ristiriitaisia viestejä aikeistaan. Toisaalta maan viestinnästä vastaavat tahot ovat nimenomaan painottaneet, että sensuuria tullaan entisestään laajentamaan esimerkiksi televisiossa esitettäviin dokumentteihin, mutta toisaalta taas arkaluontoisena pidetty elokuva V niin kuin verikosto (V for Vendetta) esitettiin televisiossa Kiinassa joulukuussa.

Kirjoittaja: Valtteri Ahonen @ 7. maaliskuuta, 2013 19:54
Tägit
Kiina sensuuri nettisensuuri IMDb
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 4 kommenttia
 • Lumikki

  Mitä arkaluontoista V:ssä muka oli?

  7.3.2013 20:51 #1

 • Agent_007

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki: Mitä arkaluontoista V:ssä muka oli?
  Kiinalaisesta näkökulmasta katsoen yksittäisen henkilön taistelu totalitaarista valtiovaltaa vastaan johtaen lopulta vapaaseen kansaan on hieman arka aihe paikallisille päättäjille. Tai ainakin näin voisi länkkärinä ajatella.

  7.3.2013 22:06 #2

 • johtaja59

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Agent_007: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki: Mitä arkaluontoista V:ssä muka oli?
  Kiinalaisesta näkökulmasta katsoen yksittäisen henkilön taistelu totalitaarista valtiovaltaa vastaan johtaen lopulta vapaaseen kansaan on hieman arka aihe paikallisille päättäjille. Tai ainakin näin voisi länkkärinä ajatella.

  Eli suurin osa hyvistä elokuvista on kielletyjä, koska niissä taistellaan mätää hallitusta vastaan ja voitetaan.

  8.3.2013 01:31 #3

 • pentsu

  Elokuvat ovat Kiinassa sallittuja siinä missä muuallakin. Jännää ettei IMDB:hen ole päässyt...

  8.3.2013 18:51 #4

© 2019 AfterDawn Oy