AfterDawn logo

TS: Operaattorit sulkevat tallennuspalveluitaan TTVK:n vaateesta

Matti Robinson Matti Robinson
15 kommenttia

Turun Sanomat kertoo, että Tekijänoikeuden tiedotus ja valvontakeskus TTVK ry:n painostamana kaksi pientä operaattoria on sulkenut televisio-ohjelmien verkkotallennuspalvelunsa.

Viime vuoden puolella TTVK vaati noin kahtakymmentä operaattoria sulkemaan verkkotallennuspalveluita, jotka rikkovat tekijänoikeuslakia, kerrotaan Turun Sanomissa. Näistä nyt kaksi on jo sulkenut palvelunsa.

Viime kuussa ensimmäinen sulkija oli ahvenanmaalainen Ålcom ja tämän viikon tiistaina sitä seurasi Salon Seudun Puhelin.

TTVK:n toiveena on tietysti päästä eroon suurimmista palveluntarjoajista, jotka ovat TeliaSonera ja Elisa. Todennäköisesti jättioperaattorit eivät luovu palveluistaan yhtä helposti kuin pienemmät operaattorit, joiden lakimiesarsenaali on hieman pienempi.

15 KOMMENTTIA

Fulca871/15

TTVK on vähän niinkuin Kauniit ja Rohkeiden Brooke. Joka Miestä haluaa ja kun hän sen saa, niin vaihtaa sitten 30 jakson päästä toiseen..
Elikkä siis lyhennyttänä Brooke on rutto ;)

jorgga2/15

Tähän sopii sama kuin piratebayn tapauksessa: http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...ohti_kataloniaa

Lainaus:

on järjenvastaista lähteä taisteluun, jossa vastapuoli määrittelee säännöt


On1on3/15

Kaiken hyvän ne tahtoo pilaa :-/

syrtek664/15

Tulevaisuudessa businesta tehdäänn Kotilaisten ehdolla. Mafia pomot kerää sitten suojelurahat ja kermat päältä pois.

Onko tämä edes kapitalismiä? Menoa vaikutta enemmän Neukkulandian tyyliltä jossa korrruptio jyllää ja vallan ja rahojen jako on päätetty etukäteen.

G0lden_Kebab5/15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Fulca87:

TTVK on vähän niinkuin Kauniit ja Rohkeiden Brooke. Joka Miestä haluaa ja kun hän sen saa, niin vaihtaa sitten 30 jakson päästä toiseen..
Elikkä siis lyhennyttänä Brooke on rutto ;)

Nappiin meni ! =D

hyvin jarruttavat kehitystä, VHS-nauhurit pyörimään please?

trooper786/15

Mikä ihmeen Jumalan valittu tuo TTVK ry (miksei muuten ole ry-lyhennettä tuolta otsikossa?!!), että se saa määrätä tekniikan kehitystä ja sabotoida suomalaisten yrittäjien pärjäämistä. Jatkuvasti ovat naukumassa lisää rahaa ja haraavat kehitystä vastakarvaan... ja vaikka saavat tahtonsa läpi vuodesta toiseen niin koskaan ei ole hyvä.

Koska valtio/virkavalta puuttuu tuohon mafia meininkiin!??

friis7/15

Tätäkin asiaa on jahkattu vuosia, menisivät nyt sinne oikeuteen niin saataisiin päätös siitä pitääkö pilvitallennuspalveluiden maksaa hyvitysmaksuja ja kuka sen tallennuksen hoitaa, käyttäjä vai operaattori.
Tosin Tvkaistahan on jo oikeuteen menossa vastaavasta palvelusta, joten kai siitä saadaan jonkin näköinen ennakkopäätös. Jonain päivänä...

LigHtX8/15

"TTVK:n toiveena on tietysti päästä eroon suurimmista palveluntarjoajista, jotka ovat TeliaSonera ja Elisa. Todennäköisesti jättioperaattorit eivät luovu palveluistaan yhtä helposti kuin pienemmät operaattorit, joiden lakimiesarsenaali on hieman pienempi."

- Eli ei ihan 100% laitonta tuokaan voi olla, jos isojen firmojen valtavat lakimiesarmeijat voivat estää TTVK:n mielestä tekijänoikeusRIKOKSET.

xxwavx1129/15

TTVK todistaa taas olevansa anti-kuluttaja järjestö.

Zeitsei10/15

TTVK ry on kehityksen jarruttaja, kansalaisten kiusaaja, lobbaamisen häpeäpilkku, kiero haasteentekijä, kulttuurin pihtaaja, yritysten ja yksityisten elämän hankaloittaja, järkkymätön, yhteistä hyvää ymmärtämätön, vanhoillinen, naurettava, turha ja oman valtansa ylittäjä.

Sudenpentukenraali-arvonimigeneraattori ei mene kauhean harhaan:
TTVK: Tavattoman Tappelunhaluinen Vaikuttaja ja Kansanedustaja.

trooper7811/15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zeitsei:

Sudenpentukenraali-arvonimigeneraattori ei mene kauhean harhaan:
TTVK: Tavattoman Tappelunhaluinen Vaikuttaja ja Kansanedustaja.


jeps, ainoastaan viimeinen kohta meni väärin. TTVK ry ei edusta kansaa vaan itseään...

Avoin_ministerio12/15

Allekirjoita kansalaisaloite!

18 000 ihmistä on jo allekirjoittanut aloitteen tekijänoikeuslain korjaamiseksi. Aloitteessa korjattaisiin myös tämä asia, eli sallittaisiin verkkotallennuspalveluiden kehittäminen. Juhlapuheissa pyritään kannustamaan innovatiivisten startup-yritysten kehittämistä ja poistamaan tarvittaessa turhaa lainsäädäntöä. Toisin on käytännössä... Jos YouTubea olisi aikoinaan yritetty perustaa Suomeen, niin nopeasti olisi kuopattu...

waver913/15

Tampereen Puhelin lopetti myös viihdepalvelunsa kahden viikon automaattisen tallentamisen tammikuussa

teme56514/15

TTVK:n huomispäivä on muille eilispäivä. Tekniikan näkökulmastahan tässä mennään kehityksessä taaksepäin.

Lumikki15/15

TTVK ry tekee sitä samaa mitä aina, ajaa omia etujaan käyttäen lobbattua ja korruptiolla ajettua tekijäoikeuslakia hyväkseen tehdessään "businestä".

Äänestäkää kukkarolla eli vähentäkää kaiken viihteen ostamista.

Äänestäkää "järkeä tekijäoikeuslakiin" kansalaisaloitteessa.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/70

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT