AfterDawn logo

Puolet vanhemmista liittyy Facebookiin vakoillakseen lapsiaan

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
2 kommenttia

Aikuiset menevät Facebookiin pitämään yhteyttä ystäviinsä ja kollegoihinsa, ehkäpä ottamaan uudelleen kontaktia vanhoihin luokka- tai työtovereihin ja mahdollisesti etsiäkseen uutta kumppania elämäänsä. Saattaa olla näinkin, mutta Education Database Onlinen aineiston mukaan, jonka Mashable ystävällisesti pilkkoi lukijaystävälliseksi grafiikaksi, joka toinen aikuinen käyttää yhteisöpalvelua vakoillakseen lastaan.

Vuonna 2010 Yhdysvaltalaisista äideistä 50 prosenttia oli Facebookissa. Vuonna 2012 vastaava luku oli 72.

Näistä vanhemmista joka toinen myöntää, että ainakin osasyynä palveluun liittymisessä oli lasten pitäminen silmällä. Lähes kolme neljästä kertoo tarkastavansa lastensa profiilin vähintään neljä kertaa viikossa. Tämä on tehty heille helpoksi, sillä yli yhdeksän kymmenestä vanhemmasta on palvelussa lastensa kavereita. Tietysti lapsi voi rajata sisältöä pois nimenomaan vanhempiensa silmiltä, mutta tässä on oma vaivansa, ja vahinkoja voi aina tapahtua.


Vanhempien avoin "vakoilu" on johtanut siihen, että nuoret saattavat olla varovaisempia, mitä Facebookiin laittavat. Osa on saattanut avata tilin lisäksi johonkin toiseen palveluun, josta vanhemmat eivät tiedä. Uteliaat vanhemmat saattavat olla myös syy siihen, miksi tuore sukupolvi pitää Facebookia jo vanhana. Ehkä siksi myös kolmannes lapsista kertoo, että haluaisi poistaa vanhemmat kavereistaan, jos se vain olisi mahdollista.

2 KOMMENTTIA

Fulca871/2

Hirveetä!! Hirveitä Stalkkereita!! Huih!!

_-Jaska-_2/2

Itse olin facebookissa vähän aikaa, mutta koin sen turhaksi ja poistin koko p**kan. Ihan yhtä hyvin voi käydä tapaamassa kavereita tai käyttää puhelinta,kun niihinkin on nykyään jo kaiken maailman viestintäpalvelut WhatsApp ym. eli poistakaa facebookit jos ette halua että vanhemmat stalkkaa teitä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT