Tutkimus: 20 luotettavinta yhtiötä, Mozilla nettifirmojen kärjessä

Tutkimus: 20 luotettavinta yhtiötä, Mozilla nettifirmojen kärjessä
Ponemon Institute kysyi tutkimuksessaan yli 100 000 amerikkalaiselta viittä yksityisyydeltään luotettavinta yhtiötä ja tulosten perusteella Firefox-selaimestaan tuttu Mozilla tuli ykköseksi kategoriassa "Internet ja sosiaalinen media".

Kaiken kaikkiaan amerikkalaisten mielestä luotettavin yhtiö yksityistietojen luovuttamiseen on American Express, joka saavutti ykkössijan myös vuonna 2011. Seuraavina listalla olivat Hewlett Packard, Amazon ja IBM. Mozilla saavutti 20. sijan kaikkien yritysten yhteiskategoriassa. Tutkimuksessa Mozillan edellä olevat ja internet-palveluistaan tutut Amazon ja eBay luokiteltiin erilliseen eCommerce-kategoriaan.

Ponemon Instituten tulokset kerättiin 15 viikon ajanjaksolla päättyen viime vuoden joulukuuhun. Kyselyn perusteella 78 prosenttia vastanneista piti yksityisyyden suojaa erittäin tärkeänä. Kyselyä on tehty seitsemänä vuotena peräkkäin ja yksityisyyden tärkeys on nähty etenevässä määrin tärkeänä seikkana. 32 prosenttia vastanneista myönsi, että he eivät tarkemmin tutki yritysten yksityisyyteen liittyvää politiikkaa. 60 prosentin mielestä säädökset ovat liian vaikealukuisia ja pitkiä.

Amerikkalaiset näkivät terveydenhuoltoon, kuluttajatuotteisiin ja pankkeihin liittyvät yritykset kaikista luotettavimpina, kun taas internetiin, sosiaaliseen mediaan, ei-kaupallisiin ja leluihin liittyvät yhtiöt nähtiin kaikista epäluotettavimpina. Tutkimuksesta käy myös ilmi, että entistä harvemmat uskovat henkilökohtaisten tietojen olevan suojassa. Mozillan nousu valtakunnallisesti luotettavimpien yhtiöiden listalle kertoo kuitenkin kansalaisten kasvavasta luottamuksesta ainakin tiettyihin internet-yhtiöihin.Kirjoittaja: Sami Koivunen @ 30. tammikuuta, 2013 12:28
Tägit
Hewlett-Packard Mozilla Amazon IBM
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 7 kommenttia
 • xxwavx112

  Jaa tämä olikin mielipidemittaus eikä tutkimus. No kaikkihan tiedämme että kuinka sivistynyt keskiverto amerikkalainen on.

  2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

  30.1.2013 16:44 #1

 • qfweggwwgewgewegewge (vahvistamaton)

  Joo, USPS:n luotettavuushan todellisuudessa on VR:n luokkaa

  30.1.2013 18:44 #2

 • perhana

  Melko koomista, kun tuolta listalta löytyy microsoft sijalta 17. niin silti uutinen saadaan revittyä siitä että mozilla oli "nettifirmojen kärjessä" sijalla 20. eikä koko uutisessa mainintaakaan microsoftista... mutta joo, eihän microsoftilla nettifirmojen kanssa kai mitään tekemistä ole, microsofthan valmistaa kai kumisaappaita...?

  30.1.2013 20:36 #3

 • daba88

  WebMD

  31.1.2013 00:04 #4

 • G0lden_Kebab

  Joo, ei vastaa kyllä todellisuutta toi lista...


  + 3x Dell U2312HM IPS (nvidia surround)
  + Läppäri: Lenovo ThinkPad T500

  31.1.2013 11:15 #5

 • kiitosniitti123 (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti xxwavx112: Jaa tämä olikin mielipidemittaus eikä tutkimus. No kaikkihan tiedämme että kuinka sivistynyt keskiverto amerikkalainen on. aine ,energia ,aika ja tila ovat aina uusien tutkimuksien ulottuvilla,inhimilliset kokemukset taide .Luovuus käyttää ihmistä--Sinikka Mäkelä--


  2.7.2013 19:22 #6

 • kiitosniitti123 (vahvistamaton)

  Mitenkä kertoja ihmistä ei lainkaan tarkoitettu hallitsemaan syntyvyys politiikkaa,hädin tuskin tunnemme ymmärrämme omaa elämistämme--s.mäkelä--

  2.7.2013 19:27 #7

© 2018 AfterDawn Oy