AfterDawn logo

Jobs uhkaili kilpailijoita palkkaamasta Applen työntekijöitä

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

Teknologiajättien välinen kykyjenmetsästys ei ole ilmeisesti ollut Applen edesmenneen toimitusjohtajan mieleen tiistaina julki tulleen lakijutun perusteella, jossa Applea, Googlea ja useita muita yrityksiä syytetään laittomasta sopimuksesta olla palkkaamatta toistensa työntekijöitä.

Julki tulleiden tietojen mukaan Palm oli pyrkinyt hankkimaan kaartiinsa Applen työntekijöitä, mikä oli vuorostaan saanut Steve Jobsin lähettämään Palmin Edward Colliganille uhkailukirjeen jossa ehdotettiin sopimusta lopettaa yritysten välinen työntekijöiden palkkaus, tai muutoin Apple haastaisi Palmin oikeuteen patenttiloukkauksista. Colligan ei kuitenkaan taipunut uhkailuun, pitäen Jobsin ehdottamaa sopimusta laittomana.


Palmin lisäksi Jobs otti yhteyttä myös Googlen Eric Schmidtiin estääkseen Googlea palkkaamasta Applen työntekijöitä. Schmidt oli ilmeisesti Colligania valmiimpi tähän, ja todisteiden mukaan halusi pitää asian poissa paperilta lakijutun pelossa. Myös Intelin toimitusjohtaja Paul Otellinin kerrotaan halunneen pitää tiedon palkkausrajoituksista pienen piirin sisällä.

Herrasmiessopimusten teosta syytetään muun muassa Applea, Googlea, Inteliä, Adobea ja useita muita yrityksiä. Lakijutusta pyritään muodostamaan joukkokanne jolla pyritään saamaan korvauksia potentiaalisesti menetetyistä palkoista jotka saattavat nousta satoihin miljooniin dollareihin.

1 KOMMENTTI

Ranvier1/1

Semmonen mies se Steve Jobs on... =)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT