AfterDawn logo

Windows-laitteet eivät kiinnosta Googlea: "Liian vähän käyttäjiä"

Teemu Laitila Teemu Laitila
8 kommenttia

Google ei aio tuoda Drive- ja Gmail-sovelluksistaan natiiveita versioita Windows Phone -puhelimille tai Windows 8 -järjestelmän Modern UI -käyttöliittymälle. Yhtiö keskittää voimavaransa Android- ja iOS-sovellusten hiomiseen.

Googlen sovelluksista vastaava product management director Clay Bavor kertoo V3-sivustolle, että Windows-laitteiden käyttäjämäärät ovat niin pieniä, että yhtiö ei näe järkeväksi panostaa resursseja sovelluskehityksen.

"Me olemme hyvin tarkkoja sen suhteen, mihin resursseja käytetään ja menemme uusille alustoille käyttäjien mukana, mutta tällä hetkellä käyttäjät eivät ole Windows Phone - tai Windows 8 -alustoilla", Bavor kommentoi.

Jos Windows-laitteiden käyttäjämäärät kasvavat, Google on valmis investoimaan resursseja myös Microsoftin mobiilialustoihin.

8 KOMMENTTIA

haga11/8

"Windows-laitteiden käyttäjämäärät ovat niin pieniä, että yhtiö ei näe järkeväksi panostaa resursseja sovelluskehityksen. "
Käyttäkää nyt vähän järkeä ennen kuin kirjoitatte tälläistä.

readyEddy2/8

Statcounterista ei ainakaan löydy mitään havaintoja Windows 8:sta ja WP-kasistakin oikeastaan vain Suomesta.

Googlella on maailman kattavin tilasto netinkäyttäjien laitekannoista. Harmi etteivät julkista tietoja tämän enempää. Hyvä kuitenkin, että varoittavat näin kehittäjiä panostamasta marginaalijärjestelmiin.

perhana3/8

Koomista asiassa onkin se, että kuka WP8 käyttäjä edes tarvitsee jotain hemmetin Google Drivea tai Gmail-sovellusta?

Spion^4/8

@3: Ei tarvitse? Se että niitä ei ole saatavilla vaihtoehtona voi olla yksi kompastuskivi siirtymisestä ko. uudelle alustalle. Itseäni harmittaa, että kun androidista siirtyy WP8:lle, osaa WP8 synkata numerot googlelta, mutta jos tallennat uusia numeroita kännykällä niin ne menee microsoftin live-tilin pilveen eikä googleen :/

perhana5/8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Spion^:

@3: Ei tarvitse? Se että niitä ei ole saatavilla vaihtoehtona voi olla yksi kompastuskivi siirtymisestä ko. uudelle alustalle. Itseäni harmittaa, että kun androidista siirtyy WP8:lle, osaa WP8 synkata numerot googlelta, mutta jos tallennat uusia numeroita kännykällä niin ne menee microsoftin live-tilin pilveen eikä googleen :/

So...? jos siirryt käyttämään androidia, pystyt synkronoimaan live-tilin yhteystiedot siihen android-kapulaan... eli missä ongelma?

anddrrroid fani (vahvistamaton)6/8

itse en voisi harkitakaan windows phone ekosysteemiin siirtymistä ensinnäkin minulla on paljon ostettuja sovelluksia google playssa, toiseksi onhan se nyt aivan ylivertainen tuo android ekosysteemi.

ep_7/8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

Windows-laitteiden käyttäjämäärät ovat niin pieniä, että yhtiö ei näe järkeväksi panostaa resursseja sovelluskehityksen.


Windowsin käyttäjämäärät eivät ole suuria, mutta tällä tavalla Google voi myös omasta puolestaan huolehtia siitä, ettei se ainakaan itse Windowsien käyttäjämääriä tarkoituksellisesti kasvata. Tarkoitan siis sitä, että jollekkin tuo Gmail- ja Drive-sovellus voi olla kynnyskysymys Windows-laitteen hankkimiselle ja saa sen jonkun ostamaan Android-laitteen.

Eli voisihan kyseessä olla taktinenkin veto. Siis ettei Google halua edesauttaa Windowsin kasvamista Androidin kilpailijaksi. Applen laitteille Google tarjoaa sovellukset, koska niin merkittävää käyttöjärjestelmää ei oikein auta sivuttaa.

En kuitenkaan väitä, että näin olisi, mutta tämmöistä tuli mieleen. Jos nyt sitten kuitenkin ajatellaan, että kyse on ihan vain noista käyttäjämääristä, niin voihan se olla niin, että Google uskoo Windows 8:n olevan Vistan kaltainen floppi, jonka käyttäjämäärät eivät koskaan kasva kovin suuriksi. Ja tässä valossa Googlen arvio Windows Phonen käyttäjämääristä kuulostaa huonolta Nokian kannalta.

AhKeefas8/8

Ajattelinkin ostaa seuraavan pelikoneeni Google OS käyttöjärjestelmällä, koska sen markkinaosuus on niin suuri...varakoneena voi olla joku wanha mäkki...mikä se ny oli..Liisa!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT