AfterDawn logo

Dropboxilla 100 miljoonaa käyttäjää

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

Pilvitallennuspalveluita tarjoava Dropbox on saavuttanut kunnioitettavan 100 miljoonan käyttäjän rajapyykin, kertoo Bits. Dropbox on yksi ensimmäisistä verkkotallennuspalveluista. Se tarjoaa pienen tilan ilmaiseksi, ja suurempia tallennuskapasiteetteja maksusta.

Yhtiö ei kerro tilastoja siitä, kuinka moni käyttäjistä on aktiivinen, mutta määrä on silti vaikuttava. Huolimatta kilpailijoiden viimeaikaisesta näkyvästä noususta Dropbox on onnistunut viimeisen vuoden aikana nelinkertaistamaan käyttäjämääränsä.

Yksi Dropboxin vahvuuksista on se, että se toimii hyvin monella eri alustalla. Muut suuret palvelut kuten Microsoftin SkyDrive ja Google Drive ovat verrattaen sidottuja omiin alustoihinsa. Dropboxin toimitusjohtaja Drew Houston kertoi Bitsille, ettei ole kilpailusta huolissaan. Houstonin mukaan Dropbox on edelleen useamman vuoden kilpailijoita edellä.


Dropboxin 100 miljoonaa käyttäjää tallentavat palveluun joka päivä yli miljardi tiedostoa. "Se on enemmän kuin Twitteriin tulee tweetteja", huomauttaa Houston.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT