AfterDawn logo

The Verge: Microsoft suunnittelee seitsemän tuuman Xbox-tablettia

Teemu Laitila Teemu Laitila
5 kommenttia

Microsoftilla on työn alla seitsemän tuuman kokoinen, erityisesti pelaamiseen suunniteltu tablet-laite, kertoo The Verge omiin lähteisiinsä perustuen. Laite tunnetaan tässä vaiheessa nimellä Xbox Surface.

The Vergen mukaan laite perustuu näillä näkymin ARM-prosessoriin, mutta myös vielä tuntematon Intelin vähävirtainen järjestelmäpiiri on edelleen vaihtoehtona. Laitteen muistien kerrotaan olevan erityisen nopeita, mikä on tärkeää nimenomaan pelikäytön kannalta.

Microsoft on ryhtynyt kehittämään laitetta ilmeisesti palvelut ja toiminnot edellä, mistä kertoo epävarmuus prosessorivalinnasta. Käyttöjärjestelmästä tiedetään sen verran, että kyseessä ei ole täysiverinen Windows eikä edes Windows RT, vaan erityinen muokattu Windows-kerneli. Laitteen pääasiallinen käyttötarkoitus on pelaaminen, vaikka myös viestiominaisuuksia harkitaan.


The Verge myös kertoo Microsoftin Xbox-kehitystiimin toimitilojen kasvaneesta turvatasosta. Liikkumista tiloissa on rajoitettu ja sivusto spekuloi sen johtuvan nimenomaan huippusalaisesta tablet-konsoliprojektista.

ZDNetin Microsoft-asiantuntija Mary Jo Foley kertoo, että laite olisi suunnattu nimenomaan Xbox-konsoliin liitettäväksi. Merkittävä osa laitteen toimintaa on Microsoftin uusi SmartGlass-sovellus, joka tekee tabletista tai puhelimesta toisen ruudun konsolille.

5 KOMMENTTIA

Bodomed1/5

oisko tää vastine niin kun sitten Wii U:lle? Vaiko sitten oikeesti kuitenki ihan puhdas oma tabletti live:llä? Tätä jäädään odottaamn mielenkiinolla?

Xtrim2/5

http://www.youtube.com/watch?v=UFg777NMrb0&feature=g-user-u kohta 33:45 lieneekö sama laite?

Ranvier3/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Xtrim:

http://www.youtube.com/watch?v=UFg777NMrb0&feature=g-user-u kohta 33:45 lieneekö sama laite?

Ei. Toihan on ihan normi Microsoft Surface.

tikte764/5

Vai että tekee peli läppäriä, ihan hyvät tehot on jos on näitä uskomista ::

http://www.v2.fi/uutiset/pelit/16887/Mi...x-pelitabletti/

http://i.imgur.com/HaxzW.jpg

Jiiksi5/5

scsi kovo? täh

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT