AfterDawn logo

Yle HD muuttuu pian kokopäiväiseksi

Teemu Laitila Teemu Laitila
6 kommenttia

Yle aikoo kasvattaa Yle HD -kanavan aukioloaikaa kokopäiväiseksi ensi kuun puolesta välistä alkaen. Tällä hetkellä kanava näyttää ohjelmaa vain iltaisin viidestä yhteentoista.

Lokakuun 17. päivä alkaen kanava esittää arkipäivisin Yle TV2:n ohjelmistoa ja viikonloppuna näytetään Yle TV1:n ohjelmisto kokonaisuudessaan. Ylen esittämän aidon teräväpiirtomateriaalin määrä on kasvussa, kun kotimainen draama ja dokumentit sekä ulkomailta ostettu ohjelmisto ja urheilutapahtumat tuotetaan ovat yhä useammin tuotettu teräväpiirtolaatuisena.

Ylen omaa tuotantoa on tarkoitus siirtää teräväpiirtoaikaan vaiheittain kun studioiden tekniikkaa ja yhtiön muuta kalustoa uusitaan. Esimerkiksi Tampereen Tohlopin studiotilat on siirtyvät kokonaan HD-aikaan ensi keväänä ja Helsingissä teräväpiirtoon siirrytään 2013-2014 vuosien aikana. Koko yhtiön tuotanto on tavoitteena saada teräväpiirtoiseksi vuoteen 2016 mennessä.

6 KOMMENTTIA

Larjos71/6

Hyvä uutinen
Larjos

vps3582/6

Vielä kun saatais tänne perämettäänkin, jossa tiet kapenee ja puut suurenee...
n. 80 km Tampereelta pohjoiseen...
DNA ei ilmeisesti mastoja omista täälläpäin, eikä aio niitä edes vuokrata....

T: Vesku

lmfmis3/6

Noin viisi vuotta myöhässä.

Mikä tässä maksaa.

Moilane4/6

http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutise...ikko/-27092012&
Hyvä Suomi! Laitekanta on pian yhtä vanha kuin autokanta.

fsefwg (vahvistamaton)5/6

No jo oli aikakin!!!

teme5656/6

Lainaus:

"Meillä on takana pitkä, kymmenen vuoden digisiirtymä. Menneestä on hyvä oppia", viestintäministeri Krista Kiuru (sd) perusteli siirtymäkauden pituutta tiedotustilaisuudessa.

Siirtymää voidaan kuitenkin aikaistaa vuonna 2020 tehtävässä välitarkastelussa, mikäli laitekanta uusiutuu teräväpiirtoa tukevaksi arvioitua nopeammin.


No tämä riippuu ihan siitä, miten nopeasti TV-yhtiöt päivittävät laitteensa. Valtaosassa talouksista löytynee jo HD-valmis televisio.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT