AfterDawn logo

Microsoftin Steve Ballmer antoi vihiä taulutietokone Surfacen tulevasta hinnasta

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

The Seattle Times haastatteli Microsoftin pääjohtajaa Steve Ballmeria. Ballmer paljasti haastattelussa muun muassa, mitä kuluttajien tulisi odottaa tulevan Microsoft Surface -taulutietokoneen hinnalta.

Sinänsä mitään mullistavaa haastattelussa ei kuultu, sillä Ballmer totesi vain, että heillä on ominaisuuksiltaan erittäin kilpailukykyinen tuote, jonka hintahaitariksi hän arvio ylimalkaisesti jotain 300 ja 800 dollarin väliltä. Se on kuitenkin enemmän kuin hän on aiemmin suostunut kommentoimaan. Viimeisimmän kahden iPadin hinnat liikkuvat noin 400 ja 850 dollarin tietämillä, joten näillä tiedoilla voidaan puhua samasta hintaluokasta. Aiemmin on huhuttu, että Surfacea tultaisiin myymään lähes pilkkahintaan.

Microsoftin Surface on paljon keskutelua herättänyt taulutietokone, joka on tyylikäs ja raikas tuulahdus tablettimarkkinoille. Mikäli kone lunastaa kaikki julkistuksessa annetut lupaukset, se saattaa hyvinkin osoittautua seuraavaksi suureksi tekijäksi mobiililaitteiden sodassa.

Ballmer kommentoi haastattelussa muutenkin Microsoftin tulevaisuutta. Hän on esimerkiksi hyvin innoissaan viimeaikaisista Windows Phone 8 -julkistuksista. "Olemme hyvin pieni pelaaja matkapuhelinkentällä, mutta meillä on erilainen näkökulma, mitä tulee käyttäjäkokemukseen", Ballmer sanoi luottavaisena. Kun häneltä kysyttiin, missä hän näkee Microsoftin kymmenen vuoden kuluttua, hän sanoi uskovansa yhtiön siirtävän yhä enemmän resursseja laitteiden ja palveluiden kehitykseen ohjelmistojen ohella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT