AfterDawn logo

PlayStation- ja Xbox-pelit tulevat Samsungin älytelevisioihin Yhdysvalloissa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Samsung aloittaa yhteistyön Gaikain kanssa, minkä ansiosta PlayStation 3- ja Xbox 360 -pelejä voi pelata korealaisvalmistajan premium-tason älytelevisioilla ilman erillistä konsolia.

Suomalaisten konsoleita yhteistyö ei tee turhiksi, sillä sitä voidaan käyttää toistaiseksi vain Yhdysvalloissa. Samsung on itse innoissaan palvelusta, sillä sen ansiosta yhtiö kykenee vihdoin tarjoamaan asiakkailleen viihdettä myös pelien muodossa. Pelit streamataan Gaikain palvelimilta, joten hyvä verkkoyhteys on välttämättömyys.

Vaikka pilvipelaamisessa piilee paljon potentiaalia, ovat toteutuksissa vielä parantamisen varaa. Nopeammat verkkoyhteydet ja Nvidian uudet pilvitekniikat voivat kuitenkin ratkaista laatuongelmat.

Nvidian mukaan Gaikai yltää yhtiön uuden GeForce GRID -alustan ansiosta perinteistä konsoli+TV-yhdistelmää vastaavaan viiveeseen.

4 KOMMENTTIA

tonttila1/4

Täällä se toimisikin adsl:llä helvetin hyvin... Ihan vaan pikku viiveellä.

Ikinä "maalle" ei saa mitään kivaa.

Ideana kyllä hyvä, toteus onkin sitten toinen juttu, tekniikka varmasti on jo kypsä, eipä nuo pelikonsolit ole tänä päivänä enää kovin tehokkaita, taitaa uusimmissa älypuhelimissakin olla saman verran laskentatehoa. Kuitu lienee pakollinen.

friis2/4

Muutaman kerran olen kokeillut pilvipelaamista onliven palvelulla (läppärillä) ja homma toimi oikeenkin hyvin. Suosittelen kokeilemaan.
www.onlive.com

TheAlexi3/4

Näissä pilvipalveluissa on vaan se huono puoli että niide yleistyessä myös virukset näihin järjestelmiin lisääntyvät vaikka suojaukset oiskin hyvät niin uhka on silti olemassa. ja toiseksi mitäs sitten tehdään kun nettiyhteys sanoo naps ja on poikki. Sitten ei pelatakaan mitään.

SwMaster4/4

Katsotaanpa vaan niin tulee taas niitä pieniä patenttiriitoja ja kaikki vedetään euroopan markkinoilta...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT