AfterDawn logo

Reuters: Google Drive julkaistaan jo tänään

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Viime päivät kuhina pilvipalveluiden ympärillä on kiihtynyt Microsoftin ja Dropboxin parannellessa palveluitaan. Kilpailusta tähän saakka on ainakin virallisesti puuttunut Google, jonka Drive-nimisestä pilvipalvelusta ja sen pian tapahtuvasta julkaisusta on liikkunut huhuja jo pitkään. Uutistoimisto Reutersin mukaan palvelu on tarkoitus lanseerata vielä tänään tiistaina.

Reuters perustaa tietonsa perinteisesti anonyymeihin sisäpiirilähteisiin. Lähteiden mukaan palvelu tulee tarjoamaan käyttäjille ilmaiset viisi gigatavua tallennuskapasiteettia ja lisäkapasiteettia on mahdollista ostaa kohtuulliseen lisähintaan. Kuten jo aiemmin on epäilty, palvelu tarjoaa mahdollisuuden kuvien, erilaisten dokumenttien sekä muiden tiedostojen tallennukseen.


Tähän mennessä virallisin vahvistus tulee Googlen omilta tukisivuilta, jossa on jo listattu ohjeita uuden vielä julkaisemattoman palvelun käyttämiseen. Toinen vahva vihje nurkan takana odottavasta julkaisusta on Google Docs -palvelun tallennuskapasiteetin nostaminen viiteen gigatavuun. Google Drive tulee todennäköisesti tulevaisuudessa toimimaan yhteisenä tallennuskapasiteettina kaikille Googlen palveluille.

Vaikka kunkin palvelun tarjoama ilmainen tallennustila näyttelee roolia tulevassa taistelussa markkinaosuudesta, käyttäjien kannalta tärkein ominaisuus on palvelun hyvä integrointi muihin järjestelmiin. Tällä hetkellä DropBox johtaa käytettävyyskisaa parhaan ulkoisen jakomahdollisuutensa takia, mutta tilanne saattaa muuttua Google Driven julkaisun jälkeen.

2 KOMMENTTIA

Pena6 (vahvistamaton)2/2

Mitä tämä nyt tarkoittaa, google drive ollut vaikka kuinka pitkään ja uutinen päivätty huomiselle. Säälittävää touhua

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT