AfterDawn logo

Linus Torvalds sai Millennium-palkinnon

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Linux-käyttöjärjestelmän kehittäjälle Linus Torvaldsille on myönnetty Millennium-palkinto. Tekniikan Akatemian myöntämän runsaan miljoonan euron palkinnon jakaa Torvaldsin kanssa japanilainen kantasolututkija Shinya Yamanaka.

Millennium-teknologiapalkinto jaetaan joka toinen vuosi kunnianosoituksena ihmisten elämän laatua parantavan teknologian kehittäjille. Torvalds palkittiin työstään avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmän Linuxin kehittämisessä. Yksityisestä harrasteprojektista alkanut Linux on aikojen kuluessa noussut huimaan suosioon, vaikka se usein toimii käyttäjän näkymättömissä.

Vapaan saatavuutensa ja muokattavuutensa takia Linux on levinnyt laajalle ja nykyään Linux-ydin löytyy miljoonista nettipalvelimista, älypuhelimista sekä elektroniikasta kuten videotallentimista.

Tekniikan Akatemia ei ole vielä päättänyt miten miljoonan euron palkintosumma jaetaan kahden palkitun kesken. Ensimmäisen Millennium-teknologiapalkinnon sai vuonna 2004 Sir Tim Berners-Lee, tunnustuksena nykyisenkaltaisen Internetin kehittämisestä. Muut palkinnot ovat menneet LED-valon, lääketieteessä tärkeän biomateriaalin sekä aurinkokennojen kehittäjille.


2 KOMMENTTIA

anttiheikki1/2

hienoa. jo oli aika palkita tämä herra!

Bluejack2/2

Ei voi kun sanoa muuta kun oikeaan osoitteeseen kerrankin.Soisin herralle kunniaa ja kiitosta taholta lisää jos toiseltakin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT