AfterDawn logo

RapidSharen on tutkittava palveluun lisätyt tiedostot

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Hampurilaisen oikeusistuimen mukaan tiedostonjakopalvelu RapidShare ei ole tehnyt tarpeeksi kitkeäkseen laittomasti jaossa olevan materiaalin sivustolta. Oikeuden mukaan RapidSharen tulee aktiivisesti tutkia käyttäjiensä tiedostot.

AfterDawn kertoi helmikuun lopulla, että palvelu yrittää häätää piraatit pois rajoittamalla sen ilmaisversion latausnopeutta. Rajoitus otettiin käyttöön sen jälkeen kun poliisit ottivat Megaupload-palvelun ylläpitäjät kiinni ja aloittivat palvelun lainmukaisuuden tutkinnan. Monet muutkin tiedostonjakopalvelut ovat reagoineet Megaupload-ratsiaan.


RapidShare tuskin palkkaa uusia työntekijöitä tarkistamaan jatkuvasti palveluun lisättyjä tiedostoja, vaan kehittävät jonkun automatisoidun ratkaisun. Tämä tosin vaikuttaisi olevan ristiriidassa EU-tuomioistuimen helmikuussa antaman päätöksen kanssa, jonka mukaan yleinen suodatusjärjestelmä on vastoin sanavapautta ja yksityisyydensuojaa koskevia säädöksiä.

3 KOMMENTTIA

friis1/3

Olen melko varma että tuosta päätöksestä valitetaan ja tuomiosta ei tule koskaan lainvoimaista. Nimenomaan tuon aikaisemman EU-tuomioistuimen päätöksen takia.
Toisaalta olisi mukava nähdä miten oikeus olettaa että tuollaisia tiedosto määriä pystytään aktiivisesti 'ennakkovalvomaan'.

coocie982/3

En nyt maata muista (Euroopan maa kuitenkin), mutta estojen toimimattomuus johti nimenomaan tuomioiden purkuun ylemmässä oikeusasteessa. Alemman oikeusasteen tuomioita poistaa kaikki loukkaava materiaali ennakkovalvonnalla ei vain voitu teknisesti toteuttaa.

klanh3/3

Eipä tuo EU-tuomioistuimen päätös ole ihan hirveästi kiinnostanut tuomareita paikallisella tasolla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT