AfterDawn logo

Googlen musiikkipalvelu jäänyt tavoitteista

Teemu Laitila Teemu Laitila
9 kommenttia

Googlen marraskuussa avaama Google Music -palvelu on lähtenyt käyntiin yskähdellen. Palvelu ei ole saavuttanut odotettuja käyttäjämääriä eikä musiikkikauppa ole kiinnostanut asiakkaita, kertoo CNET.

Vaikka Googlen odotukset palvelun osalta eivät ole tähän mennessä täyttyneet, yhtiössä ei CNETin mukaan olla vielä huolissaan. Google Music on ollut markkinoilla vasta muutaman kuukauden eikä palvelun markkinointiin ole panostettu tosissaan.

Vaikka palvelun heikko menestys ei huoleta Googlea, musiikkikauppaan sisältöä lisensoineet yhtiöt alkavat CNETin lähteiden mukaan olla huolissaan. Google on solminut lisensointisopimukset kolmen suuren levy-yhtiön sekä useiden indie-yhtiöiden kanssa. Google kuitenkin uskoo, että palvelu tulee nostamaan suosiotaan siinä vaiheessa, kun yhtiö saa valmiiksi kuluttajakäyttöön tarkoitetun mystisen musiikkijärjestelmänsä, josta on tähän mennessä kuultu lähinnä huhuja.


Wall Street Journalin raportin mukaan Google aikoo taistella Applen iTunes/iPhone-yhdistelmää vastaan julkaisemalla musiikkia langattomasti streamaavan kuluttajaelektroniikkalaitteen.

9 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/9

Lainaus:

Google Music on ollut markkinoilla vasta muutaman kuukauden eikä palvelun markkinointiin ole panostettu tosissaan.


Kuulostaa "en mä nyt ihan tosissaa yrittäny"-selitykseltä.

En kyllä ymmärrä, miksi Google tuo palveluita näin viimeistelemättöminä tai ilman kunnon käyttöpohjaa. Sitten kun tuo musiikkijuttu julkaistaan, on Google Music jo "vanha uutinen" eikä se herätä samanlaista mielenkiintoa.

Sanoisin, että muut yhtiöt voisivat ottaa mallia Applesta, joka tuo uudet palvelut ja laitteet julki yhdessä, jolloin tiputetaan varsinainen pommi kuluttajien ja lehdistön sekaan, aiheuttaen positiivisen hyörinän ja keskustelun

Tesno2/9

kannattaisiko sitä julkaista palvelu muuallakin? hankalaa ostaa, jos on only in us. suuri osa käyttäjistä saattaa muutenkin olla muualta kuin sieltä mistä palvelu olettaa.

Raattis3/9

Luulin, että toi oli vielä kehitys asteella. Ehkä kannattaisi käyttää sitä mainosverkostoa omienkin tuotteiden markkinointiin.

Toisaalta jos ei toimi Suomessa niin hällä väliä.

WereCatf4/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:

Lainaus:

Google Music on ollut markkinoilla vasta muutaman kuukauden eikä palvelun markkinointiin ole panostettu tosissaan.


Kuulostaa "en mä nyt ihan tosissaa yrittäny"-selitykseltä.

Se on yllättävän yleistä Googlelta, johan nuo on tehnyt sen parisen tusinaa kertaa. Saas nähdä miten käy tällä kertaa. Vois kyllä auttaa adoptiota, jos Google vaikka toisi tuon Music - palvelunsa muuallekin maailmaan ko vain Yhdysvaltoihin!

Ainakin minulla ois käyttöä sille, minul on suht iso valikoima musiikkia ja kunnon mobiililaajakaista, olisi kiva voida pitää musiikit ulkoisella serverilla ja vain streamata ne tarvittaessa.

subb (vahvistamaton)5/9

Olen kovasti yrittänyt etsiä palvelua josta ostaa musiikkia Android puhelimella. Sitä ei ole ollut, niin joutunut ostamaan iTunesista. Kumma, ettei tavoitteet täyty, jos palvelu ei ole käytettävissä.

Miikkaa6/9

Lainaus:

We're sorry. Google Music is currently only available in the United States

Että silleen...

horgh8/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aints:

http://www.redmondpie.com/how-to-use-google-music-outside-usa/
toimii

Aina positiivista kun teennäisten estojen kiertoon annetaan kunnon ohjeet. Näitä lisää. Saman voi toteuttaa VPN:llä, jos käytössä on jenkeissä oleva serveri tai varmaan jonkun proxyn kauttakin.

odin569/9

Ittellä on ollut käytössä siitä saakka kun se julkaistiin ja olen tyytyväinen palveluun.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT